Derbi 12. kola 1. HMNL MNK Potpićan 98 - MNK Gospić

Derbi 12. kola 1. HMNL MNK Potpićan 98 - MNK Gospić

10.1.2008. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Veliki derbi 12. kola 1. HMNL odigrat će se u petak 11.01.2007. godine u 20:00 sati u SŠC Mate Blažine u Labinu. Iz oba tabora najavljuje se žestoka igra i borba za tri boda. Iako će Gospić doputovati bez svoja dva Brazilca, to nimalo neće umanjiti njihove izglede da iz Labina otiđu kući sa sva tri boda ili barem bodom. Gospić je za vrijeme stanke u prvenstvu sudjelovao na legendarnoj Kutiji Šibica gdje su dogurali do finala, iako im način igre (5+1) i lopta petica baš ne odgovaraju. U finalu si izgubili od Nacionala na penale. Patrik Drndić fenomenalnim je pogodcima na "Kutiji" potvrdio da je pravi vođa reprezentacije. Igrali su još turnir u Virovitici gdje su se susreli i s Potpićnom 98 u polifinalu došavši do pobjede 6:3, bez Patrika Drndića. Doduše, Potpićan 98 nije nastupio u punom sastavu. Potpićan 98 iskoristio je stanku za igranje turnira diljem Hrvatske. Nastupili su na Kutiji Šibica, u Virovitici, na turniru Moja ulica, Moja Ekipa - većina igrača igrala je za Pizzeriju Jupiter s kojom su dogurali do finala, neki igrači igrali su Qubik Sport turnir u Pazinu gdje su igrali za ekipu Žbandaja i okitili se prvim mjestom. A skoro su svi igrači nastupili i na Zimskoj Ligi za svoje momčadi. Ako je na kvalifikacijskom susretu za popunu prve lige bilo 1000 ljudi, onda bi isto trebalo biti i u petak kada se igra susret sudionika malonogometne Lige Prvaka i lanjskog prvaka Hrvatske i domaćina koji je visoko na 4. mjestu 1. HMNL. Ulaznica za ovaj susret iznosi 20 kuna.

 

Malo o Gospiću:

"Atomski futsal igra se u Gospiću. Polusezona bez mrlje. Gol razlika na +50 i 27 pogodaka nevjerovatnog Serginha. Osim njega u klub su došli Hertl i Tihomir Novak, a raskinuli su sa Strilićem i tako stvorili stroj koji hara terenima diljem Hrvatske, a usudimo se reći da je najbolji na prostoru bivše države. Sve ovo trebalo bi značiti i obrana naslova prvaka, a sve osim toga bio bi veliki neuspjeh. Do tada uživajte u igri prvaka Hrvatske i nastojanjima svih ostalih da ga skinu s trona. Bit će to vraški težak posao. "

 

Malo o Potpićnu 98:

"Ako je Square iznenađenje što onda reći za Potpićan. Prva sezona u uglednom društvu i odmah jako visoko. Nije sve počelo krasno, ali mora im se priznati da su imali vatreno krštenje. Gospić im je odmah pokazao tko je gazda u „zapadnom“ dijelu Lijepe naše, da bi nakon toga momci marljivo skupljali bodove na domaćem terenu, iznenadili Square i zaposjeli izvrsno četvrto mjesto. Radusin i Keven Drndić bi svojim pogotcima mogli zadržati Potpićan ovako visoko, iako smatramo da će nakon 22. kola ipak biti koje mjesto niže, ali u krugu 8."