Demetlika: Labin ima bolje sutra

Demetlika: Labin ima bolje sutra

21.12.2007. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Politika

LABIN -Oni koji upravljaju Labinom imaju viziju razvoja ove sredine, znaju što hoće i kako doći do cilja, izjavio je na jučerašnjem prijemu za poslovne, javne i društvene radnike u prepunoj maloj vijećnici labinski gradonačelnik Tulio Demetlika.

Govoreći vrlo kratko o ovogodišnjoj, prema njemu uspješnoj godini, Demetlika je rekao da će iduća godina biti u znaku ulaganja u projekte, koji će narednih nekoliko godina stvoriti preduvjete za ulaganja od nekoliko stotina milijuna kuna. Najavio je projekt novih industrijskih zona Vinež dva i Ripenda Breg, ali i otvaranje novog poslovno-stambenog kompleksa u Rapcu. Podsjetio je i na početak obnove rudarske ostavštine, nazvane »Rudnici kulture«. Već za nekoliko dana trebao bi se potpisati ugovor o početku sanacije odlagališta komunalnog otpada u selu Cere nadomak najvažnijih izvora vode na Labinšćini te drugih projekata i akcija koji bi Labinu osigurali bolje sutra, prije svega veću zaposlenost.
Iduće godine Labin bi trebao dobiti dugoročni program razvoja, koji mora biti zbir potreba i mogućnosti, pri čemu će se polaziti i od sredstava iz ostalih državnih izvora, ali i pristupnih fondova Europske unije.
Gradonačelnik je pozvao sve poduzetnike da se kao pouzdani partneri uključe u kreiranje razvijenog i zdravog Labina.

Demetlika prijem za javne djelatnike Labin gospodarstvo rekapitulacija 2007