Dean Nišandžić četvrti na PH u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom

Dean Nišandžić četvrti na PH u stolnom tenisu  za osobe s invaliditetom

23.4.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

U organizaciji Hrvatskog stolnoteniskog saveza osoba s invaliditetom i Hrvatskog paraolimpijskog odbora te priređivača domaćina Sportskog saveza invalida grada Vinkovaca i STK-a “Dom” Vinkovci održano je 22. po redu Državno prvenstvo u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom.


Od 151 prijavljenih, igralo je 142 sportaša i sportašica, a sudjelovalo je ukupno 15 stolnoteniskih klubova iz Hrvatske. Na prvenstvu je uspješno nastupio i stolnotenisač Brovinja Dean Nisandžić i to u kategoriji 3 – igrači u kolicima. Grupu je prošao kao drugoplasirani s jednom pobjedom protiv Jelkovca (Uspon Velika Gorica) 3 : 0 i porazom od kasnijeg finaliste Alibegovića (Synergia Samobor) 3 : 0. U 1/4 finalu je pobijedio Ivezića (Sokol Bjelovar) 3 : 2, a u 1/2 finalu je poražen od lanjskog i ovogodišnjeg prvaka Baše (URIHO Zagreb) 3 : 0. U borbi za treće mjesto još jedan uzbudljiv meč u pet setova nažalost je otišao na stanu Batinića (NEC Split) koji je peti set dobio s 15 : 13.

Nišandžiću je ovo drugi nastup na prvenstvu Hrvatske. Lanjske godine u Splitu nije prošao kvalifikacijsku grupu tako da je ovogodišnji plasman na četvrto mjesto veliki napredak. Prema njegovim riječima, zadovoljan je igrama i plasmanom iako ostaje žal za propuštenom prilikom u borbi za broncu. Istaknuo je da mu poteškoću predstavlja što nema prilike igrati protiv igrača u kolicima pa se na to navikavao tijekom samog prvenstva. Očekuje da će se u budućnosti opet boriti za sam vrh, a pokušat će tijekom godine odigrati više turnira što bi mu pomoglo u poboljšanju igre.


Nisandžić Dean - Alibegović (Synergia Samobor) 0 : 3 (-4, -11, -5)

- Jelkovac (Uspon Velika Gorica) 3 : 0 (1, 4, 1)

1/4 - Ivezić (Sokol Bjelovar) 3 : 2 (8, -6, 8, -4, 10)

1/2 - Baša (URIHO Zagreb) 0 : 3 (-8, -4, -4)

Za 3. mjesto - Batinić (NEC Split) 2 : 3 (-7, 10, -9, 1, -13)


Stk brovinje dean nišandžić hrvatski stolnoteniski savez osoba s invaliditetom hrvatski paraolimpijski odbor stolni tenis