Davor Božinović na predizbornom skupu HDZ-a u Plominu

Davor Božinović na predizbornom skupu HDZ-a u Plominu

8.11.2011. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Politika

U organizaciji Općinskog odbora HDZ-a Kršan i suorganizaciji Gradskog odbora HDZ-a Labin sinoć je u prepunoj dvorani iznad restorana Riva u Plomin Luci održan predizborni skup. Glavni gost tribine bio je dr. sc. Davor Božinović, aktualni ministar obrane, inače koordinator HDZ-a  za VIII.  izbornu jedinicu, koji se u predstavljanju izbornog programa HDZ-a osvrnuo na ključne poteze koje je Vlada učinila u posljednjih 20 godina, a koji su od presudne važnosti za Republiku Hrvatsku (Prilog Davor Božinović).

Božinović je nadalje naglasio da je uspješan završetak pregovora za ulazak Hrvatske u EU najveći doseg Republike Hrvatske nakon Domovinskog rata i povijesno dostignuće Vlade HDZ-a čija je misija samostalna, demokratska, europska Hrvatska u kojoj ima mjesta za sve, u kojoj se poštuju ljudska prava, manjinska prava, demokratski standardi, ali  i koja će u svakoj situaciji znati štititi hrvatske nacionalne interese i neće dozvoliti prodaju hrvatskih voda, šuma i energenata (Prilog Božinović-energetika).

U izbornoj godini, koja je i godina bez rebalansa proračuna, dokazalo se da se uz vođenje strateško promišljene politike može uštedjeti te sačuvati ekonomska i financijska stabilnost bez pozivanja MMF-a, izdvojio je Božinović. Zalaganje za ravnomjerni regionalni razvoj te zadržati Istru kao zasebnu županiju jedan je od programskih smjernica HDZ-a za razliku od drugih koji smanjuju broj regija.

Treći segment programa je konkurentnost Hrvatske, tj. poticanje malog i srednjeg poduzetništva, podizanje granice za ulazak u sustav PDV-a od 85.000,00 na 170.000,00 kn, a poslovni subjekti čiji je nivo prometa do 2,5 milijuna kuna plaćat će PDV na temelju naplaćene realizacije. Slijedeća važna odrednica programa je pravedna Hrvatska gdje se točno zna koje su ovlasti izvršne, zakonodavne i sudbene vlasti. HDZ je pokazao da ima političke volje za obračun s aferama u vlastitim redovima. Bez obzira na različita podmetanja i nenaklonjenost medija nitko ne može razbiti uspjehe koji su postignuti, nitko ne može ubiti snagu u članstvu HDZ-a koja je najjača kad je najteže, čulo se jučer na skupu. Jedan od sugovornika na tribini, koja je protekla u ležernom ozračju i demokratskom dijalogu sa puno političkog naboja u postavljenim pitanjima, bio je i Marino Roce, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a koji je za Radio Labin istaknuo (Prilog Marino Roce).

hdz davor božinovic marino roce nenad boršic politika izbori izbori2011