Darko Mihajlović u “Nedjeljom u dva”

Darko Mihajlović u “Nedjeljom u dva”

14.11.2012. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Politika

04.11.2012. godine gost emisije “Nedjeljom u dva” bio je Darko Mihajlović.Početkom emisije Mihajlović je predstavljen kao ekonomski analitičar koji ima 4 doktorata i poliglota koji govori 6 jezika.
U uvodnom djelu emisije o gostu su govorili Zvonko Ćurković, Filip     Juričić i Maja Vučić.

 

Za vrijeme gostovanja u emisiji gospodin Mihajlović je iznosio svoja mišljenja i gledišta u vezi aktuelnih ekomskih prilika.
Nekoliko najzanimljivijih Mihajlovićevih mišljenja iznesenih  u emisiji su:

-da je Hrvatska mala zemlja velikih čuda u kojoj vlada savršeno organiziran nered.
-Jedna od osnovnih praktičnih postavki neoliberalizma je sljedeća: mali broj radnih mjesta i more radne snage.
-stvari u Hrvatskoj će se ozbiljnije početi kretati kada na burzi bude 470 000-520 000 tisuća nezaposlenih
-Na Stankovićevo pitanje vidte li u ovoj Vladi želju za reformama…Mihajlović je kratko odgovorio – Ne!
-EU-om vlada čopor beskrupuloznih špekulanata i blefera
-Na Stankovićevo pitanje šta misli od davanju hrvatskih autocesta u koncesiju Mihajlović je odgovorio da bi oni u Vladi koji se “zalažu” za to ,trebali sami prijaviti u DORH  po člancima koji “govore” da rade na štetu Republike Hrvatske.
-Kutle je bio samo “trkač” … ništa drugo!
-…….

Nedugo nakon te emisije u nekim medijima pojavile su se “informacije” da Mihajlović ima samo završenu osnovnu školu i brzi tečaj knjigovodstva.Ubrzo se “rasprava” proširla i na Stankovića, o kvaliteti njegovog rada,o stanju na HRT-u….

Index.hr je prošli tjedan obajvio članak pod nazivom “Smješta li netko Stankoviću? Index u posjedu diplome “knjigovođe s osnovnom školom” iz Nedjeljom u 2!“  u članku je objavljena i Mihajlovćeva diploma ekonomskog fakulteta i rješenje sa njegovog bivšeg posla po kojem je vidljivo da je Mihajlović radio na radnom mjestu pomoćnika predsjednika KPO za ekonomske i financijske poslove, što bi današnjim rječnikom bilo financijski direktor -dakle ,kako u Indexu zaključuju -ne radi se o nikakvom šarlatanu ,kako je predstavljen u djelu medija.

U zadnjoj emisiji “Nedjeljom u dva” u kojoj je gostovala Sanja Sarnavka , Stanković je po pitanju prošle emisije izjavio:
“Nakon prošlotjedne emisije,nakon koje je bilo dosta reakcija ja kao urednik emisije imam potrebu izjaviti sljedeće:dakle kao urednik emisije ispričavam se što smo krivo najavili gosta Darka Mihajlovića,najavili smo ga kao čovjeka sa četiri doktorata,kako sada stvari stoje,i prema onome što je sada poznato,čovjek nema četiri doktorata,ima diplomu ekonomskog fakulteta.Međutim da me se krivo ne shvati,ne ispričavam se zato što smo Darka Mihajlovića zvali u emisiju,ne ispričavam se jer čovjek ima “samo” ekonomski fakultet,nikada titule nisu nas rukovodile prilikom pozivanja gosta u emisiju i ne ispričavam se zbog toga što je Darko Mihajlović rekao,dapače mogu primjetiti dosta toga što je rekao je pametno rekao.”

Kao i sve teme u Hrvatskoj ,nakon tjedan dana i ova ” tema” je “utihnula”…umjesto da ” rasprave” od početka krenu putem tema koje je Mihajlović iznio u “Nedjeljom u dva” koje su bitne i za društvo i za domaću ekonomiju, one “skreću” prema nacionalnim temama,i prema ispitivanju stručnost ljudi koje su iznjeli svoje mišljenje…zašto mediji na takav način ne tretiraju izjave političara ili domaćih “biznismena”?
Pravo pitanje je: kome je u interesu takvo skretanje sa tema i  “plasiranje” takvih “informacija”?


Darka Mihajlovića u “Nedjeljom u dva” možete pogledati na ovom linku

 Izvor foto :HRT

izvor: hrt.hr  , index.hr

 

Ovaj članak slobodan je za citiranje i prenošenje, uz obvezno navođenje izvora: http://izmedjuredaka.wordpress.com

Darko Mihajlović diploma doktorat ekonomski analitičar ekonomski fakultet emisija HRT informacije Kutle nedjeljom u dva neoliberalizm nezap