Daria Bistričić prva na Županijskom natjecanju iz područja Vizualnih umjetnosti i dizajna

Daria Bistričić prva na Županijskom natjecanju iz područja Vizualnih umjetnosti i dizajna

10.3.2023. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Prvo mjesto na  Županijskom natjecanju iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna- LIK 2023. u kategoriji 2A, drugu godinu za redom osvojila je Darija Bistričić, učenica 3.f razreda Srednje škole Mate Blažine Labin pod mentorstvom prof. Alide Blašković Koroljević. 

Tema ovogodišnjeg Natjecanja-izložbe  bila je  Ljudsko tijelo i plesni pokret. Učenici su istraživali i reinterpretirali temu plesa u likovnim djelima i oblikovali figuru  od žice koju su fotodokumentirali  u fazama pokreta. Digitalne zapise animirali su  pomoću aplikacije za animaciju fotografije , te stvarali kratke  zapise zamišljenih  plesnih aktivnosti u maksimalnome  trajanju do 30 sekundi . U pisanom su obliku  analizirali tematsku i sadržajnu povezanost vlastite ideje s  izabranim likovnim djelom.

Dariju je inspiriralo djelo Salvadora Dalija „Spanish Dancers in a Landscape“ iz 1946.godine, a glazbena podloga je iz performansa sa poznatim flamenko gitaristom  Manitasom de Plata i flamenko pjevačem Jose Reyesom. Njezin je rad predložen za Državno natjecanje.

Na mrežnoj stranici OŠ Mate Balote Buje ( http://os-mbalote-buje.skole.hr/ ) danas je otvorena online izložba najboljih radova učenika osnovnih i srednjih škola Istarske županije iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna LIK 2023.


ssmb.hr

darija bistričić županijsko natjecanje alida blašković koroljević natjecanje vizualna umjetnost i dizajn srednja škola mate blažine