Stampar M - Stampar

Danski veleposlanik uključen u kolektivno pregovaranje u Rockwoolu: Problem u Upravi, ne u kompaniji

Danski veleposlanik uključen u kolektivno pregovaranje u Rockwoolu: Problem u Upravi, ne u kompaniji

17.4.2009. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

LABIN - »Danski veleposlanik Bo Eric Weber poručio nam je da će predstavnicima tvrtke Rockwool sugerirati nastavak kolektivnog pregovaranja, naravno, koliko to može, jer ipak je riječ o privatnoj tvrtki«, prenio nam je Bruno Bulić, predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera, nakon jučerašnjeg sastanka s ovim diplomatom u Zagrebu. S cjelokupnim tijekom kolektivnog pregovaranja, koje je kulminiralo jednosatnim štrajkom upozorenja potkraj prošlog mjeseca, veleposlanika su, uz Bulića, upoznali voditeljica labinskog ureda SIK-a Marina Cvitić te sindikalni povjerenik u Rockwoolu Esad Huskić.


Prema Bulićevim riječima, Weber je razumnom ocijenio ideju da se kolektivni ugovor potpiše već sada, a počinje primjenjivati nakon što tvornica kamene vune dobije uporabnu dozvolu.
- Želimo da Rockwool što prije, naravno, u skladu sa zakonom, proradi, a da zaposlenici - uz ugovor kojim će se urediti njihova te prava i obaveze Uprave - dobiju i stalni radni odnos. Upozorili smo veleposlanika da do konflikta nije smjelo doći i da problem nije u kompaniji nego u pojedinim članovima Uprave, čiju smo smjenu zatražili od predsjednika Grupe Rockwool International u Danskoj, napomenuo je predsjednik SIK-a.
O ovom problemu početkom mjeseca razgovarali su sa županom Ivanom Jakovčićem, a očekuju i sastanak s potpredsjednikom Vlade Damirom Polančecom.
Iz Rockwoola su, podsjetimo, bili poručivali da se pregovori mogu nastaviti, ali nakon dobivanja uporabne dozvole te osnivanja radničkog vijeća.

I. R.

 

Foto: UPRAVA KORPORACIJE ROCKWOOL Tom Kahler (donji red u sredini), predsjednik i glavni izvršni direktor Rockwoola, naslijedio je oca na mjestu predsjednika obiteljske kompanije 1986. godine; na slici s glavnim menadžerima Rockwoola, Nacional.hr

Bo Eric Weber rockwool danci SIK marina cvitić bruno bulić kamena vuna pićan