Daniela Mohorović i dalje predsjednica Zajednice talijana "Giuseppina Martinuzzi"

Daniela Mohorović i dalje predsjednica Zajednice talijana "Giuseppina Martinuzzi"

19.9.2019. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Daniela Mohorović i u iduće četiri godine obnašat će funkciju predsjednice Zajednice Talijana (ZT) “Giuseppina Martinuzzi”, a Tullio Vorano onu predsjednika Izvršnog odbora ZT-a. Mohorović i Vorano izabrani su jednoglasno na konstituirajućoj sjednici Skupštine udruženja koja se održala u utorak, 17. rujna. Izbori za članove Skupštine održani su dva dana prije, u nedjelju.

“Čestitam svima vama na dobivenim glasovima”, rekla je Mohorović, potvrdivši kako je svatko od 50 članova Skupštine na nedjeljnim izborima dobio oko stotinu glasova birača koji su se odazvali pozivu da glasuju. Na listi za Skupštinu bilo je 67 kandidata, dok je na popisu članova Zajednice Talijana  bilo oko 670 Labinjana s pravom glasa, od čega je glasovanju pristupilo njih oko 130 ili 19 posto. Osim predsjednice ZT-a i predsjednika Izvršnog odbora, odabrani su i članovi potonjeg: to su Elvina Gaspari Hudoletnjak, Barbara Kokot, Sabrina Stemberga Vidak i Tanja Škopac. Nadzorni odbor čine Feruccio Bernaz, Marijano Glavičić i Paolo Mohorović.  

Danieli Mohorović ovo je četvrti mandat na čelu labinske Zajednice Talijana. Na konstituirajućoj sjednici Skupštine naglasila je važnost sudjelovanja mladih u radu ZT-a te je izrazila zadovoljstvo činjenicom što su i glasači to prepoznali i, na izborima za Skupštinu, u velikom broju glasovali upravo za najmlađe kandidate. 

zajednica talijana giusepinna martinuzzi daniela mohorović talijani manjine tullio vorano