Dani meda Labinštine ovog vikenda u SC Franko Mileta

Dani meda Labinštine ovog vikenda u SC Franko Mileta

20.11.2019. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Ovogodišnji 4. po redu Dani meda Labinštine "Ripenda 2019"  u organizaciji Pčelarske udruge Labin pod pokroviteljstvom  Grada Labina i  općina Labinštine, te  u suorganizaciji sa LAG –om Istočna Istra, TZ Grada Labina i Udruženjem obrtnika Labin –ceh ugostitelja održat će se 23. i 24. studenog u  Maloj dvorani Sportskog  centra „Franko Mileta“.

Dani meda već su započeli u restoranima Dorina, Due Fratelli i Velo Kafe, hotelu Peteani, konobi Dišpet i Pizzeriji Burra gdje svi gosti do 24. studenog mogu uživati u kreativnim jelima s medom. Više na https://www.rabac-labin.com/ 

Dva dana manifestacije prepuna su događanja, a trajati će od 10,00 do 17,00 sati.  S ciljem dodatne valorizacije i promocije meda kao visokovrijedne namirnice u sklopu  manifestacije nuditi će se medne delicije po vrlo popularnim cijenama a pripremati će ih učenici kuharstva Srednje škole Mate Blažine Labin, restoran Velo kafe,  Due Fratelli, Dorina, OPG Iva Ćulumović i sirana Šahdanović a učestvovati će i vinarije  Baćac, Gobo i Juričić.

U sklopu  "Dana meda Labinštine"  održati će se zanimljiva predavanja i radionice pčelara Klavdia Babiča i Mladen Dragoslavić te dr. Dragana Bubala i dr. Gordana Hegić koja će održati apiterapijsko savjetovalište u . pčelari Klavdio Babič i Mladen Dragoslavić te stručnjaci Dragan Bubalo i Gordana Hegić gdje će svi zainteresirani potreban savjet moći dobiti neposredno.

Posebno su pripremljene radionice za predškolske i školske dobi koje će voditi odgajateljice odnosno učiteljice, a za sve polaznike radionica biti će pripremljen medni doručak.

Na manifestaciji će se ocijeniti 50 uzoraka meda lokalnih i pčelara iz Slovenije a proglašenje rezultata biti će u nedjelju od 14,00 sati. 

Na Danima meda očekuje nas i bogata ponuda meda i pčelinjih proizvoda. Dobrodošli!


PR


dani meda labinštine dani meda med pčelarska udruga labin