Dani Grada Labina - program - u subotu Nola i Crvena Jabuka

Dani Grada Labina - program - u subotu Nola i Crvena Jabuka

12.8.2010. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

Najsvečaniji dani našega grada su pred nama i trajati će do utorka, 17. kolovoza 2010. godine. Program obiluje sportskim, kulturnim i zabavnim programom. U četvrtak, 12. kolovoza u Župnoj crkvi u Starom gradu u okviru programa Klasičnog ljeta održati će se klavirski recital španjolskog dua Carlosa Lame i Sofie Cabruje. U nastavku večeri kod Špine u 21,00 sat na programu je večer nezaboravnih pjesama kralja rock&rolla Elvisa Presleya u izvođenju Elvis Presley tribute banda.

 

U petak, 13. kolovoza 2010. godine na nogometnom igralištu Osnovne škole „Ivo Lola Ribar" održati će se finale „21. Malonogometnog noćnog turnira" u organizaciji MNK „Albona" Labin. Gradska Loža po 14. puta ugostiti će recentnu labinsku umjetnost. Ovogodišnjoj zadanoj temi „Autor u prvom licu" odazvalo se 25 umjetnika. Istovremeno će studenti likovnih akademija izlagati će Crkvici Sv. Stjepana. Otvorenje izložbe je u 20,00 sati. Iste večeri u Galeriji Alvona s početkom u 21,00 sati biti će otvorena izložba Zvonimira Kamenara.

 

Gradska fešta održati će se u subotu, 14. kolovoza. Jutarnji sati bogati su sportskim događanjima. Iz Staroga grada put Skitače na tradicionalni pohod kreće se u 8,00 sati. Pola sata kasnije na Boćarskom igralištu Labin započeti će 29. Memorijal Josip Ružić, a u 10,00 sati u organizaciji Šahovskog kluba „Labin",  6. Šahovski turnir. Tradicionalna 14. atletska utrka Grada Labina startati će u 17,30 sati iz Starog grada Labina. U bogatom programu velike gradske fešte nastupiti će Dječji pjevački zbor Mornica, Gradski orkestar Labin, Gradske mažoretkinje, KUD „Rudar" iz Raše, mlade pjevačke nade, Ženski zbor Rašelinke, Klapa Labin i Klapa Istria a potom i labinska grupa „Altea". U Župnoj crkvi u Starom gradu s početkom u 21,00 sat održati će se koncert Hrvoja Puškarića i Danijele Horvat, profesora Osnovne glazbene škole Matke Brajše Rašana uz gosta Tonija Kranjca, na klarinetu učenika labinske glazbene škole, a u Malom kazalištu s početkom u 21,30 koncert Mješovitog pjevačkog zbora Zajednice talijana Labin „Giuseppina Martinuzzi".

 

Centralni događaj ovogodišnje Fešte Grada Labina je koncert Crvene jabuke, jednog od najpopularnijih pop-rock bendova ovih prostora. Uz bogatu gastronomsku ponudu labinskih ugostitelja gradska fešta u Starom gradu obećava dobru zabavu za sve posjetitelje. Glazbe neće nedostajati ni kod Špine gdje će koncert nakon više od deset godina pauze, održati pulska grupa Nola. Glazbe neće nedostajati ni na  šetalištu Kvarner gdje će posjetitelje zabavljati grupa Istria te na Fortici.

 

U ponedjeljak, 16. kolovoza 2010. godine biti će uručene nagrade ovogodišnjim dobitnicima nagrada za najuređenije okućnice odnosno balkone po mjesnim odborima Grada Labina. Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Labina održati će se u utorak, 17. kolovoza s početkom u 11,00 sati u Malom kazalištu. Tom prigodom dodijeliti će se najviša priznanja Grada Labina te po prvi puta nagrada Daniela i Roberto Giannini. Po završetku sjednice u Narodnom muzeju Labin otvoriti će se izložba mađarske umjetnice Zsuzse Farkas. U večernjim satima, s početkom u 20,00 sati u Malom kazalištu održati će se promocija monografije akademskog kipara Mate Čvrljka.

 

Loredana Ružić Modrušan, Grad Labin

Brzi pregled događanja za Dan Grada Labina

 

 

 

dani grada labina labin fešta pučka fešta nola crvena jabuka