Dani arhitekture_otvorenje izložbe u Labinu

Dani arhitekture_otvorenje izložbe u Labinu

8.12.2016. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

"Dani arhitekture u Istri 2016" nastavljaju se u Labinu 9. prosinca 2016.

Društvo arhitekata Istre Vas poziva na otvaranje tradicionalne Godišnje izložbe projekata i realizacija naših članova u labinskoj Gradskoj knjižnici te izložbe arhitektice Bojane Vuksanović Dock Culture u Lamparni.

Otvorenja obje izložbe su u petak, 9. prosinca u 19h, a u 20 h na rasporedu je predavanje Bojane Vuksanović u Lamparni.

Izložbe je moguće pogledati do 15. prosinca 2016. godine.

Više o programima:

**Revijalna godišnja izložba članova i aktivnosti DAI-SAI-a**

U sklopu tradicionalne godišnje izložbe članova DAI-SAI-a, od kojih ove godine svoje radove izlaže jedanaest autora. 

**Bojana Vuksanović: Dock Culture**

Izložba arhitektice Bojane Vuksanović dio je inicijative za očuvanje plutajućeg “Doka-9”, jedinog preostalog objekta ove vrste iz Austro-Ugarske ere u svijetu. Projekt daje okvire na koji način bi dok potencijalno mogao biti transformiran i integriran u kulturnu i urbanu “scenu” kao industrijski artefakt koji prenosi autentičnu priču u okviru kulturne povijesti. Projekt je izabran za galerijski postav Hrvatskog dizajnerskog društva u Zagrebu za 2017. godinu.

Bojana Vuksanović je diplomirala arhitekturu 2003. godine u Edinburgu, a post-diplomski studij 2005. u Barceloni na ETSAB-u. Nakon niza godina provedenih u inozemstvu, zadnjih godina živi na otoku Cresu gdje se freelance bavi arhitekturom i dizajnom. Prethodno je radila za Studio Libeskind Berlin, Reiach and Hall Architects, Edinburgh, JM-Architects, Edinburgh, freelanced for Cloud-9, Media-Tic Project, Barcelona, Icosis Architects, Edinburgh, Zeroarchitecture, Italy, Underground City XXI Labin, Cresanka.dd Croatia, istovremeno razvijajući /nCodon platformu.

Dobrodošli!

Gradska knjižnica labin KuC Lamparna Klub mladih izložbe dvostruki program petak labin Bojana Vuksanović predavanje Dani arhitekture Istra Dok Cres