Danas u Gradskoj knjižnici Labin: Noć knjige - književni susreti, doniranje knjiga, glazbeni program

Danas u Gradskoj knjižnici Labin: Noć knjige - književni susreti, doniranje knjiga, glazbeni program

23.4.2014. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

23. travnja 2014. dođite u Gradsku knjižnicu Labin i budite dio manifestacije „Noć knjige“!
Kao i obično, povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava, za vas smo pripremili bogat cjelodnevni program. Krećemo u jutarnjim satima i ne posustajemo do ponoći.

Jutarnji su termini rezervirani za njamlađe. Već u 9:30h ih očekuje program pod nazivom „Škrinjica bajki“ u koju će zaviriti s labinskom umjetnicom Zlatom Jurcan Vukelić, a u 11:00h ugošćujemo  književnicu i ilustratoricu Ivanu Guljašević.
Ako niste jutarnji tip ili vam je dosta „bajki“ (sumnjamo, svi smo mi djeca) nudimo vam razovrstan večernji program.

U 19:00h  započinje kreativno-likovna radionica „Pisci - svjetlo u noći“ učenika Srednje škole Mate Blažine Labin, tijekom koje će sudionici inspirirani poznatim književnicima i njihovim djelima različitim likovnim tehnikama oblikovati i oslikati paus papir te uz upotrebu drugih materijala napraviti umjetničke instalacije. Dajući nastalim umjetninama svjetlost svijeća nastat će moderni lampioni koji će nanovo unijeti pisce i njihove riječi u prostor knjižnice, ali na drukčiji način od uobičajenog. Svjetlost u noći (knjige) – pisci! Voditeljica kreativnih učenika je prof. Alida Blašković Koroljević.

U 20:00h nas očekuju poetsko-scenski igrokazi učenika Srednje škole Mate Blažine Labin pod mentorstvom prof. Branke Komljenović. Program pod nazivom „Naša civilizacija počinje putovanjem“ objedinjuje nekoliko poetsko-scenskih minijatura. Učenici put započinju recitalom epizode s Polifemom iz Homerove „Odiseje“.  Na klasičnog Homera naslanjaju moderniju umjetnost te uprizoruju „Odiseja iz stripa Alan Ford“. Kraj njihova noćnog putovanja posvećen je Antunu Gustavu Matošu - putopiscu, odnosno scenskoj prilagodbi ulomaka njegovih djela pod naslovom „Ljudi su krajevi, krajevi su ljudi“. Cijeli će program upotpuniti i glazbenim izvedbama.

Vjerujemo kako ćete s radoznalošću pogledati što to nude mladi i kreativni labinski srednjoškolci.

Od 21:00h možete uživati u glazbenom kutku i trenutku „Dvije gitare i glas“. Sviranjem će nas obogatiti Amir Hodžić i Ferid Hukić, a glasom Morin Hukić.

Budite spremni i za čitanje pjesama, priča i drugih književnih oblika omiljenih vam autora od 22:00 do 24:00h u programu „Noćno čitanje“.

A svi koji u kasni sat požele vratiti knjige bez plaćanja zakasnine mogu to učiniti u „Satu bez zakasnine“, odnosno od 23:00 do 24:00.

I još nešto od 9:00 do 24:00 bit će otvorena „Tržnica knjiga“, rasprodavat ćemo, bolje reći darivati, donirane i otpisane knjige.

Mnogo je razloga da nam se pridružite u „Noći knjige“, veselimo se druženju s vama!

 

Gradska knjižnica Labin

 

 

noć knjige gradska knjižnica labin knjige kultura