Danas u 19 sati održava se performans "Plači kao muškarac" u kampu Tunarica

Danas u 19 sati održava se performans "Plači kao muškarac" u kampu Tunarica

3.8.2022. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

Sudionici i sudionice Erasmus+ projekta Gen E iz Nizozemske, Srbije i Hrvatske izvode performans "Plači kao muškarac" u 19 sati u kampu Tunarica.

Cilj performansa je dekonstrukcija štetnih društvenih normi koje dovode do socijalne isključenosti i nepravednog položaja mladih u društvu. Teme performansa su rodna ravnopravnost i socijalna uključenost koje će biti prikazane kroz kazališnu glumu i scenski pokret. 


Performans provode mladi akademski i amaterski glumci i glumice koji su kroz 10 dana boravka u kampu udruge Alfa Albona sudjelovali u radionicama o rodnim normama, socijalnoj uključenosti te glumi i scenskom pokretu. 


Mladi srpski redatelj Đorđe Grgur Živadinović o procesu nastanka performansa kaže: "Podijeljeni u dva tima, polaznici i polaznice međunarodnog projekta “Gen E” odabrali su 6 izjava koji najbolje reflektiraju njihove stavove i teme. Kroz fizičko, plesno istraživanje i “Name game” metodu, neverbalno ćemo predstaviti određene probleme i pronaći poetsko rješenje za nesporazum i sukob.“


Ulaz za sve posjetitelje i posjetiteljice je besplatan. 


Performans se izvodi u okviru projekta Gen E čiji je nositelj Status M, uz partnere FairSpace i Centar E8. Projekt je financijski podržala Agencija za mobilnost i programe Europske Unije.


tunarica performans erasmus gen e alfa albona