Danas kontrola brzine

Danas kontrola brzine

12.10.2015. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

Istarska policija za ponedjeljak najavljuje prometnu akciju kontrole brzine u trajanju od 10 do 18 sati na području PU istarske. Naime, na području PU istarske najčešće greška vozača zbog kojih se događaju prometne nesreće s teškim posljedicama je nepropisna ili neprilagođena brzina.

Najviše prometnih nesreća s poginulim osobama dogodio se na cesti gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 50 na sat, što ukazuje da vozači upravo u naseljenim mjestima voze brže od ograničenih i dopuštenih brzina. Radi smanjenja broja prometnih nesreća policija će sprovesti akciju "Nadzor brzine kretanja vozila" u naseljenim mjestima i izvan naseljenih mjesta. Pri tome će se pojačano obavljati nadzor vozača mlađe životne dobi i pojačano će se sankcionirati prekršaji prekoračenja brzine, zbog kojih se događa najviše prometnih nesreća s poginulim osobama.

Kako bi se na cestama smanjio broj prometnih nesreća, a osobito nesreća s najtežim posljedicama, policija poziva vozače da poštuju prometne propise, a osobito da poštuju ograničenja brzine.

 

 

brzina kontrola brzine mup pu istarska promet policija vozači