Danas Dan općine Sveta Nedelja i fešta „16. otobra“

Danas Dan općine Sveta Nedelja i fešta „16. otobra“

16.10.2015. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća, te sportskim i kulturno-zabavnim programom Općina Sveta Nedelja danas će obilježiti Dan općine i tradicionalnu feštu „16. otobra“. Program počinje u 10.30 sati izložbom učeničkih radova te izložbom gljiva i samoniklog bilja, koju priređuje Gljivarsko društvo Martinčica. Obje izložbe održat će se u prostorijama Osnovne škole Vitomir Širola Pajo.

 

U 11 sati služit će se sveta misa. Popodnevni program počinje u 14.30 sati uličnom atletskom utrkom, koju organizira Udruga žena Mendula. Dužina staze je 6 kilometara, a trčat će se kroz Nedešćinu i to u dvije kategorije do i iznad 50 godina starosti, dok će učenici trčati na stazi dužine 1200 metara. Za najbolje su osigurane novčane nagrade. U 16 sati boćarski je turnir u trojkama, a u 17 sati počinje nogometni turnir veterana.

 

Svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj će se Ratku Poldrugovcu, posmrtno te Serđu Klapčiću i Brunu Matošiću, dodijeliti ovogodišnja općinska priznanja, zakazana je za 17 sati, a pola sata kasnije blagoslovit će se obnovljena kapelica u Nedešćini. Zabavno-glazbeni dio manifestacije počet će po velikim šatorom kod osnovne škole u 19.30 sati. Nastupit će The Night Express Band i Duo Fenix.

 

Kažimo i da će danas, zbog održavanja ulična atletske utrke, za sav promet od 14.30 do 16 sati biti zatvorena cesta kroz Nedešćinu na dionici od špine do place. Automobilski promet iz pravca Labina bit će preusmjeren od javne špine Nedešćina, zaobilazno kroz Nedešćinu sa ponovnim izlazom na cestu Nedešćina – Kršan iza zgrade samoposluge u Nedešćini. Kamionski promet usmjeravat će se zaobilaznim pravcem preko Santalezi, sa izlazom u Eržišću na raskrsnici za Šumber.

 

 

 

dan općine sveta nedelja općina dan općine 16.otobra