Dan općine Sveta Nedelja | OVA MALA ISTARSKA OPĆINA mjesto je ugodnog života koje se i dalje razvija

Dan općine Sveta Nedelja | OVA MALA ISTARSKA OPĆINA mjesto je ugodnog života koje se i dalje razvija

16.10.2018. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

Naša su naselja oduvijek bila mjesta dobroga življenja, ali su veća mjesta ipak mamila ljude. Sva naša naselja, njih 21, i danas su mjesta dobroga življenja, gdje od osnovne infrastrukture odavno više ništa ne nedostaje, a sve što sada činimo je daljnje poboljšanje i podizanje njezine kvalitete, rekla je zamjenica općinskog načelnika Irene Franković

"Općina Sveta Nedelja formirana je na području bivše općine Labin i graniči s općinama Raša, Pićan, Kršan, Barban i gradom Labinom, a na tom prostoru od 62 četvorna kilometra živi 3.300 stanovnika. Okosnica gospodarskog razvoja koncentrirana je u industrijskoj zoni Dubrova, a sama općina lijepo je mjesto za život i odmor s predivnom, očuvanom prirodom i stoga postaje sve poznatija po razvoju vinogradarstva i proizvodnji vina. Mnogi grade infrastrukturu za potrebe turizma i veoma tražene kuće za odmor", rekao je, otvarajući svečanu sjednicu Općinskog vijeća u povodu Dana općine, predsjednik vijeća Valter Golja.

Zamjenica općinskog načelnika Irene Franković istaknula je kako je 16. listopad od pamtivijeka za žitelje mjesta Nedešćina, ali i za čitav kraj, bio od iznimnog značaja. Bio je to dan kada se u Nedešćini održavao nadaleko poznat stočni sajam koji je bio prilika za susret sa starim prijateljima, za stisak ruke i razmjenu mišljenja.

- Općina Sv. Nedjelja uspjela je pretvoriti san naših očeva u zbilju, zaustaviti trend iseljavanja u urbane sredine i, dapače, obrnuti smjer. Naša su naselja oduvijek bila mjesta dobroga življenja, ali su veća mjesta ipak mamila ljude. Sva naša naselja, njih 21, i danas su mjesta dobroga življenja, gdje od osnovne infrastrukture odavno više ništa ne nedostaje, a sve što sada činimo je daljnje poboljšanje i podizanje njezine kvalitete. Vrijednosti i običaji naših starijih prenose se s koljena na koljeno, a nama ostaje obaveza da ih podupiremo i njegujemo i dalje, rekla je Franković.

Istaknula je i kako je veliki doprinos sadašnjih i bivših vijećnika i načelnika te članova udruga, kao i svih građana koji su nesebično pomagali kako bi općina bila mjesto u kojem će svima biti pruženi jednaki uvjeti za život, općina iz koje mladi neće odlaziti u potrazi za nečim boljim, koja ima svoje stabilno poslovanje i koja može uredno servisirati svoje korisnike.

- Ponosni smo na dva i pol desetljeća postojanja Općine Sveta Nedjelja, razdoblja u kojem je Općina vođena odlučno i usmjereno, na odgovoran i domaćinski način, za uravnoteženi gospodarski, ravnomjerni infrastrukturni i svekoliki razvoj svakog kutka, rekla je Franković. (Branko BIOČIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU

općina sveta nedelja dan općine vrtić vrećari irene franković