DAN FINALA – „Vlačići“ najbolji u muškom rukometu, a „Ribari“ u ženskom rukometu i nogometu - Okončana 9. OOŠL!

DAN FINALA – „Vlačići“ najbolji u muškom rukometu, a „Ribari“ u ženskom rukometu i nogometu - Okončana 9. OOŠL!

17.11.2016. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Danas su se na 9. Olimpijadi OŠL održale završnice u muškom i ženskom rukometu i malom nogometu, te je zaključena ovogodišnja manifestacija. Sve škole osim Čepića imale su danas svoje predstavnike u dvorani i svaka škola nosi doma barem jednu medalju: Ribari 2 zlata (rukomet Ž i nogomet), Vlačići zlato (rukomet M) i 2 srebra (rukomet Ž i nogomet), Potpićan srebro (rukomet M) i broncu (nogomet), te Raša (rukomet M) i Nedešćina (rukomet Ž) također po broncu.

 

Krenulo je sa rukometom za dječake. Rašani su iznenađujuće lagano pobijedili Ivo Lola Ribar u borbi za broncu, a u finalu su Labinjani bili superiorni nad Potpićancima koji bez najboljeg igrača Marka Gržanića nisu mogli više od časnog poraza.

 

Rukomet M, završnica

za 3. mjesto:  OŠ Ivo Lola Ribar - OŠ Ivana Batelića  8 : 13

FINALE:  OŠ Matije Vlačića - OŠ Vladimira Nazora  16 : 7

 

Poredak:

1. OŠ  Matije Vlačića - zlato

2. OŠ  Vladimira Nazora - srebro

3. OŠ  Ivana Batelića - bronca

___________________________________________________________________________

 

Nastavilo se sa rukometom za djevojke. Nedešćanke su u neizvjesnoj utakmici za broncu pobijedile Potpićanke koje su imale zadnji napad za odvesti utakmicu do sedmeraca. U labinskom finalu bilo je dosta jednosmjerno, škola Ivo Lola Ribar lagano je pobijedila Matiju Vlačić sa 11:3, te tako osvojila zlato u ženskom rukometu prvi put nakon 5. Olimpijade.

 

Rukomet Ž, završnica

za 3. mjesto:  OŠ Vitomir Širola Pajo - OŠ Vladimira Nazora  6 : 5

FINALE:  OŠ Matije Vlačića - OŠ Ivo Lola Ribar  3 : 11

 

Poredak:

1. OŠ  Ivo Lola Ribar - zlato

2. OŠ  Matije Vlačića - srebro

3. OŠ  Vitomir Širola Pajo - bronca

________________________________________________________________________________

 

I za kraj, mali nogomet. Najneizvjesnija utakmica danas igrana je za broncu u malom nogometu. Sastali su se Raša i Potpićan i u odličnoj utakmici remizirali 1:1, te se moralo pristupiti izvođenju penala. U zadnjoj seriji Raša nije iskoristila penal, te je Potpićan slavio sa 4:3.

Finale između labinskih škola bilo je neizvjesno samo u početku (1:1), a tada Dino Murtić postiže dva gola za Ribare do poluvremena, koji na kraju četvrtim golom samo potvrđuju zlato. 

 

Mali nogomet, završnica

za 3. mjesto:  OŠ Vladimira Nazora - OŠ Ivana Batelića  4 : 3  (1:1) - nakon penala

FINALE:  OŠ Ivo Lola Ribar - OŠ Matije Vlačića  4 : 1

 

Poredak:

1. OŠ  Ivo Lola Ribar - zlato

2. OŠ  Matije Vlačića - srebro

3. OŠ  Vladimira Nazora - bronca

__________________________________________________________________________________

 

„Ivo Lola Ribar" po medaljama je najuspješnija je škola na 9. OOŠL. U pojedinačnim sportovima (stolnom tenisu i atletici) su već poslovično najbolji, a to su ove godine zasladili sa zlatima u rukometu i nogometu. Vlačići su drugi sa jednom medaljom više (27:26), ali puno manje zlata (8:12) od Ribara. Za utjehu im je da su za nijansu bolji u ekipnim sportovima. Imaju zlata u rukometu M i odbojci Ž, te srebra u nogometu, rukometu Ž i odbojci M.

Matija Vlačić drži zlato u muškom rukometu već nekoliko godina, a Ivo Lola Ribar u nogometu. U košarci su u zadnje vrijeme nekako najbolji Rašani i Potpićanci, dok u odbojci zadnjih godina Potpićan drži primat. Vesele ovogodišnja zlata Raše u košarci i trčanju, te Čepića u stolnom tenisu. Lijepo je primijetiti da je svaka škola ove godine uzela barem po jednu zlatnu medalju.

 

Pehar za Fair-play i sportski napredak dodijeljen je Osnovnoj školi „Vitomir Širola Pajo" iz Nedešćine koja je sa jako malim brojem učenika uspjela nastupati u apsolutno svim sportovima.

 

 

Medalje po školama na 9. Olimpijadi:

 

RB

Osnovna škola

ZLATO

SREBRO

BRONCA

UKUPNO

1

„IVO LOLA RIBAR" Labin

14

4

8

26

2

„MATIJA VLAČIĆ" Labin

8

12

7

27

3

„VLADIMIR NAZOR" Potpićan

2

9

4

15

4

„IVAN BATELIĆ" Raša

2

1

4

7

5

„VITOMIR ŠIROLA PAJO" Nedešćina

1

1

5

7

6

„IVAN GORAN KOVAČIĆ" Čepić

1

1

 

2

 

Ovogodišnja Olimpijada, kao i sve ranije, u potpunosti je ispunila očekivanja. Malo su se natjecanja rastegnula zbog zauzetosti škola raznim drugim aktivnostima, a manje probleme stvarali su i radovi na dvorani, zbog čega se nije održalo svečano otvaranje. S druge strane, ovo je prva Olimpijada na kojoj je atletika održana na novoizgrađenoj atletskoj stazi, a nadamo se da će slijedeće godine jubilarna 10. Olimpijada biti otvorena u novoobnovljenoj sportskoj dvorani.

Treba napomenuti da su pobjednici po sportovima automatski osigurali odlazak na županijska prvenstva.

 

Veliku zahvalu kao organizatori upućujemo svim donatorima i pokroviteljima, kao i svim volonterima, sucima i sportskim klubovima koji su pomogli u održavanju ove vrijedne manifestacije. Čestitke naravno idu i svim učenicima na postignutim sportskim rezultatima i samom učestvovanju na Olimpijadi, te naravno vrijednim profesorima tjelesnog odgoja koji ih pripremaju za natjecanja.

 

Vidimo se dogodine na jubilarnoj 10. Olimpijadi OŠ Labinštine!

olimpijada osnovnih škola labinštine sport sportska zajednica grada labina oš ivo lola ribar rukomet nogomet