Daljnja ulaganja u labinski Teatrino: Uskoro novi razglas i rasvjeta

Daljnja ulaganja u labinski Teatrino: Uskoro novi razglas i rasvjeta

26.3.2022. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Na danas održanom sastanku gradonačelnika Grada Labina Valtera Glavičića s Marinom Corva, predsjednikom Izvršnog odbora Talijanske unije dogovoren je nastavak uspješne suradnje grada Labina i Talijanske unije.

Zasigurno jedno od najvrjednijih i najljepših zdanja starog grada Labina je Teatrino ili Malo kazalište, s čijom se obnovom započelo još u 2018. godini. Radovi koji su izvedeni do sada uključivali su radove na obnovi krova, izvođenje konzervatorsko-restauratorskih radova na plafonu, obnovu poda, konzervatorsko – restauratorske radove na drvenom okviru i podu pozornice, radove na instalacijama i postavu nove rasvjete, obnovu stropa te soboslikarske radove i zamjenu stolarije. No, navedenim ulaganjima ovdje se ne staje.

„U tekućoj godini će Talijanska unija uložiti još dodatnih 315.000,00 kuna u nastavak obnove Circola. Ovo će predivno zdanje uskoro i službeno otvoriti svoja vrata svim posjetiteljima i zaljubljenicima u umjetnost, a kako bismo mogli kvalitetno uživati u svim budućim uprizorenjima na pozornici Circola, Talijanska će unija do kraja mjeseca travnja nabaviti i postaviti i novi razglas i rasvjetu“, izjavio je na današnjem sastanku Marin Corva.

Do kraja ove godine namjeravaju se zaokružiti sva ulaganja u interijer Teatrina, a koja sufinancira i Grad Labin.

„Dragulj naše labinske starogradske jezgre Teatrino iz dana u dan dobiva svoj ljepši sjaj, a kulturno i povijesno zdanje poput ovog, to zasigurno i zaslužuje. Drago mi je što smo u Talijanskoj uniji pronašli dobrog partnera, koji prepoznaje i sva naša htijenja za očuvanjem kulture i umjetnosti te što smo većinu radova uspješno priveli kraju. Preostaje nam još obnova balkona za gledatelje, a već sada mogu najaviti da od iduće godine počinjemo raditi i na eksterijeru Teatrina. Ansambli koji u budućnosti budu nastupali na pozornici Teatrina uz novu rasvjetu i razglas moći će kvalitetnije izvesti svoje programe, a gledatelji uživati svim osjetilima, a što ćemo imati prilike doživjeti već krajem svibnja u sklopu 1. Festivala umjetnosti i tolerancije Labina“, zaključio je Glavičić.

labin grad labin marino corva valter glavičić circolo teatrin talijanska unija