Crna statistika: U Istri devet poginulih više nego lani, protekli vikend odnio dva života

Crna statistika: U Istri devet poginulih više nego lani, protekli vikend odnio dva života

10.8.2009. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

U dane vikenda, odnosno od petka do nedjelje na istarskim prometnicama dogodilo se ukupno 49 prometnih nesreća u kojima su 2 osobe izgubile život dok su dvije teško, a 18 lakše ozlijeđeno, izvijestila je policija. Više od 40 posto nesreća ponovno je uzrokovala nepropisna i neprilagođena brzina koja je kumovala i u stradavanju 30-godišnjeg motociklista u Labinu te 18-godišnjeg Puljanina.

Da je stanje sigurnosti prometa više nego alarmantno govore same brojke. Mladi Puljanin koji je u nedjelju u jutro poginuo na Šišanskoj cesti 27 je žrtva prometa u 24 nesreće od početka ove godine dok je lani u istom razdoblju smrtno stradalo devet osoba manje, odnosno njih 18 u 17 prometnih nesreća.

Posebno crna statistika prati skupinu vozača mopeda i motocikala. Naime, 30-godišnji Labinjan, koji je poginuo u petak u jutarnjim satima kod Dubrove, šesti je poginuli motociklist od početka godine, dok su lani do početka kolovoza na cestama smrtno stradala dva motociklista, a ukupno je ove godine život izgubilo8 vozača mopeda i motocikala.

Policija i dalje apelira na sve sudionike u prometu da ozbiljno shvate upozorenja te da se pridržavaju prometnih pravila i propise osobito kada je riječ o brzini vožnje i mjestima na kojima se pretječe

prometna nesreća crna kronika policija smrt pogibija statistika