Code 7 najuspješniji na Regati Labinska Republika

Code 7 najuspješniji na Regati Labinska Republika

12.5.2009. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

U Rapcu je minuli vikend, uz odličnu organizaciju lokalnog Jedriličarskog kluba „Kvarner“, održana tradicionalna, četvrta po redu, Jedriličarska regata „Labinska republika“. Na ovogodišnjoj regati na startu se našlo rekordnih dvadeset sedam brodova od čega čak četiri labinske posade. Prvog dana regate odjedrena su dva plova ali oba po slabom vjetru, prvi po burinu a drugi po slabom jugu. Drugi dan je održan samo jedan plov po laganom burinu dok je drugi zbog bonace okončan na bovi od krme.

.

Labinske posade „Mu“ i „Alba-2“ osvojile su druga mjesta u svojim klasama, posada „Sweeti“ je bila peta a „Le Petite“ šesta. Najbolje posade su, shodno propozicijama, dobile pokale a organizator je nekim posadama dodijelio i posebne poklone za njihov posebni doprinos ovoj regati.

.

Na kraju prvog dana za sve sudionike i goste organizirana je zabava uz nastup pulske skupine „052“ i rabačke „Storm“. Na kraju je sve, do ranih jutarnjih sati, zabavljao trio „Bum“. U svojim pozdravnim govorima, na ceremoniji svečanog zatvaranja i podjele nagrada, svi sudionici su istaknuli kao je „Labinske republika“ izrasla u jednu od najbolje organiziranih  jedriličarskih regata na Mediteranu.

 

LabinSport

 

regata jedrilice regata labinska republika jedriličarstvo rabac