Članovi Triatlon kluba Albona Extreme ovog vikenda osvojili dvije zlatne, jednu srebrnu i dvije brončane medalje

Članovi Triatlon kluba Albona Extreme ovog vikenda osvojili dvije zlatne, jednu srebrnu i dvije brončane medalje

14.10.2014. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Sport

Članovi Triatlon kluba Albona Extreme proteklog su vikenda uspješno sudjelovali na dvije sportske priredbe. U nedjelju je  u Poreču u  Zelenoj Laguni održano  Prvenstvo Hrvatske i Slovenije u dugom triatlonu jedne od najtežih sportskih disciplina na kojem je startalo 250 triatlonaca i triatlonki iz Italije ,Austrije,Slovačke,Švicarske,Mađarske,Češke,Slovenije i Hrvatske. Za  TK Albonu Extreme nastupili  su Aleksandar Grah, Dean Sošić, Veljko Brajković i Lučano Sošić, a najbrži  je bio Dean Sošić.

On je ujedno bio i najbrži istarski triatlonac koji je preplivao 1.900 metara,zatim odvozio biciklom 90 kilometara te posljednju dionicu dužine 21 kilometara pretrčao u ukupnom vremenu od  4 sata i 58 minuta.

 

U ukupnom poretku plasirao se na 84. mjesto, u dobnoj kategoriji M-30  bio je peti, a za prvenstvo Hrvatske osvojio treće mjesto  i   brončanu medalju. Lučano Sošić se sa rezultatom od 5 sati i 47 minuta  u ukupnom poretku plasirao  na 192. mjesto, a u dobnoj kategoriji M-60 okitio se  zlatnom medaljom u ukupnom poretku i  u prvenstvu Hrvatske. Veljko Brajković  je u vremenu od 5 sati i 52 minute ciljem prošao 202. u ukupnom poretku, te dobnoj kategoriji M-45 jedanaesti, a za prvenstvo Hrvatske osvojio je brončanu medalju i treće mjesto.

 

Nažalost najbolji triatlonac Albone Extrema Aleksandar Grah je nakon plivanja 1.900 metara i vožnje bicikle 90 kilometara zbog zdravstvenih problema morao  odustati od daljnje utrke. Isti dan u Zagrebu na atletskoj utrci polumaratonu dužine 21 kilometara među devetsto atletičara iz više zemalja predstavnik Triatlon kluba Albona Extreme  Ivan Stanić ostvario je odličan rezultat plasiravši se u ukupnom poretku na 21.mjesto sa rezultatom od 1 sata i 22 minute ,dok  je u kategoriji M 45-49 osvojio srebrnu medalju i drugo mjesto.

 

medalja veljko branković tk albona extreme triatlon dean sošić lučano sošić