Članovi KUD-a Zlatela i FD Pazin sudjelovali na 10-toj obljetnice UNESCO konvencije o živoj baštini te ICCN Dubrovnik 2013.

Članovi KUD-a Zlatela i FD Pazin sudjelovali na 10-toj obljetnice UNESCO konvencije o živoj baštini te ICCN Dubrovnik 2013.

14.10.2013. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

Viliam Vojić, Dalen Načinović (Kud Zlatela) i Laura Benčić predstavili su Istarsko dvoglasje u okviru velikog koncerta autohtonih izvođača na Stradunu ispred Luže u petak, 4. listopada.

Naime, Folklorni ansambl „Lindjo" i Grad Dubrovnik bili su domaćini živoj baštini kroz obilježavanje 10. obljetnice UNESCO Konvencije o nematerijalnoj kulturnoj baštini i ICCN susrete od 2. do 6. listopada 2013.  

Manifestacija je pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića, UNESCO-a, Regionalnog ureda UNESCO Venecija, Hrvatskog Povjerenstva za UNESCO, Ministarstva kulture te Ministarstva Turizma Republike Hrvatske.

10. obljetnica UNESCO Konvencije o nematerijalnoj kulturnoj baštini i ICCN Dubrovnik 2013 sastojala se od četiri dijela:

·         Forum mladih

·         Radionica i susret ICCN gradonačelnika

·         Festival

·         Izložba o UNESCO Konvenciji o nematerijalnoj kulturnoj baštini, o gradovima članovima ICCNa, te živa izložba hrvatske i lokalne nematerijalne kulturne baštine

Tema 10. obljetnice UNESCO Konvencije o nematerijalnoj kulturnoj baštini i manifestacije ICCN Dubrovnik 2013 bila je:

"Mladi u očuvanju nematerijalne kulturne baštine"

Nedavni pobjednici na natjecanju "Mantinjada pul Ronjgi" dobili su veliku čast predstavljanja istarskog fenomena u Dubrovniku. Radi se o "dvoglasja tijesnih intervala" upisanog u registar nematerijalne baštine čovječanstva pri UNESCO-u. U sklopu predstavljanja Viliam, Dalen i Laura pjevali su na tanko i debelo, svirali na sopele i na mih.

 

KUD Zlatela, PR

 

kud zlatela folklor dalen načinovič viliam vojić laura benčić tradicija dubrovnik