Članove Gradskog vijeća mladih Grada Labina primio predsjednik Milanović

Članove Gradskog vijeća mladih Grada Labina primio predsjednik Milanović

1.6.2023. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Politika

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je jučer predstavnike Gradskog vijeća mladih  Grada Labina i Grada Labina.  Gradonačelnik Valter Glavičić predstavio je predsjedniku Milanoviću Gradsko vijeća mladih Grada Labina kojeg čine predstavnici sve tri labinske škole, dvije osnovne – „Ivo Lola Ribar“ i Matije Vlačića- te Srednje škole Mate Blažine. Vijeće mladih čini 21 vijećnik izabran u svakom razrednom odjeljenju.

Nadalje, voditeljica Gradskog vijeća mladih u Osnovnoj školi Matije Vlačića, Silvija Česnik, koja je i kao učenica bila u Vijeću, kazala je kako se učenici sudjelovanjem u radu Gradskog vijeća mladih uče toleranciji, boljoj komunikaciji, izražavanju vlastitih stavova, slobodi govora, govorništvu i javnom nastupu, timskom radu, boljem povezivanju škola u Labinu. Cilj Gradskog vijeća mladih je kroz ideje kritički promišljati te utjecati na promjene unutar lokalne zajednice, slobodno izraziti svoje potrebe i želje te djelovati na školsko ozračje, kao i motivirati i aktivirati samostalno djelovanje djece i mladih u javnom iznošenju svojih potreba, interesa i zahtjeva prema lokalnoj zajednici i na taj način otvoriti i razviti aktivnu komunikaciju između tijela gradske lasti i mladih, rečeno je prilikom susreta.

 Kroz dvadeset godina rada Gradskog vijeća mladih održao je četrdesetak sjednica na razne teme, kazali su predstavnici Gradskog vijeća mladih te naveli da se njihov rad provodi u okviru projekta Labin Zdravi grad kojeg koordinira Grad Labin a surađuju i s udrugama na lokalnoj razini i šire. Sukladno Poslovniku, predsjednik Gradskog vijeća mladih je gradonačelnik Valter Glavičić, zamjenica predsjednika Gradskog vijeća mladih je iz redova učenika, a sjednicama prisustvuju i pročelnici gradskih odjela. Nakon predstavljanja Gradskog vijeća mladih, predsjednik Milanović odgovarao je na pitanja učenika na koja je on vrlo detaljno odgovorio, u vrlo opuštenoj i gotovo neformalnoj atmosferi u kojoj nije nedostajalo ni smijeha.

Osim gradonačelnika Grada Labina i članova Gradskog vijeća mladih, na prijmu u Uredu predsjednika bile su mentorice Gradskog vijeća mladih Grada Labina Ana Paliska, Silvia Česnik, Jasmina Beloč, Ivana Griparić Fable i Silva Tenčić, te učenik Centra Liče Faraguna Mate Česnik Roce kao i predstavnici gradskog UO za društvene djelatnosti pročelnik Borjan Batagelj, Vesna Blažina i Marina Brezac.

Izvor fotografija: Ured Predsjednika Republike Hrvatske/Filip Glas 

zoran milanović politika valter glavičić borjan batagelj savjet mladih grada labina