Čitateljski klub „Riječi što nas liječe“ u Gradskoj knjižnici Labin

Čitateljski klub „Riječi što nas liječe“ u Gradskoj knjižnici Labin

1.2.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

U svrhu poticanja kulture čitanja u Gradskoj knjižnici Labin osnovan je novi čitateljski klub Riječi što nas liječe.

 

Svatko od nas u dubini svoga bića teži ka tome da bude cjelovit, sveukupan, da se ponovno obuhvati kao cjelovita osoba, da u sebi pronađe sve one resurse koji su mu dani kako bi odgovorio na zahtjeve koje život stavlja pred nas. Put ka cjelovitosti zapravo je put prema življenju autentičnosti, korak prema našem unutarnjem iscjeljenju i prihvaćanju svakog dijela našega bića, bilo onoga što se nalazi na suncu ili se skriva negdje duboko u noći. Rađamo se kao bića, protočna za život, kreativna kako bi se prilagodili okolnostima u kojima smo se pronašli i kako bi preživjeli. Kreativnost je u samoj srži našega postojanja, to je alat kojega svatko od nas posjeduje, on nam je urođen, te zahvaljujući njemu razvijamo se i opstajemo kao ljudska vrsta. Ljudsko iskustvo, misterij zvan život, nije uvijek lako obuhvatiti, međutim čini se da to umjetnicima polazi za rukom. Čitajući neke drevne tekstove, mitove, legende, priče, bajke, pjesme i knjige raznih epoha možemo prepoznati kako se u njima nalazi neprocjenjivo blago koje nam kroz priču ili metaforu nudi doživljaj i obuhvaća ono što je ponekad teško izraziti vlastitim riječima.

 

Klub ima za svoj cilj okupiti zaljubljenike (18+) u knjigu i pisanu riječ kako bi zajedno promišljali nad riječima koje imaju snagu da nas oblikuju, dotiču i inspiriraju.

 

Kroz čitanje, kreativno pisanje, dijeljenje naših iskustava i promišljanja uspostavljamo kontakt sa sobom, a zatim i sa svijetom koji nas okružuje. Povezujući se sa sobom otkrivamo i „druge“ koji dijele neke zajedničke teme i životna iskustva te u konačnici shvaćamo da nismo sami, a grupa postaje vrijedno mjesto na kome možemo biti autentični i stvarati neka nova poznanstva i prijateljstva!

 

Članovi Kluba sastajat će se jedanput mjesečno u Knjižnici, a prvi sastanak zakazujemo za ponedjeljak, 5. veljače 2018. u 18h.

 

Pozivamo sve ljubitelje čitanja da se prijave za sudjelovanje u Klubu jer je broj mjesta ograničen. Prijave se primaju na adresu e-pošte gradska.knjznica.labin@pu.t-com.hr ili telefonom na broj 852-257.

 

Voditelj kluba je Antonio Mrzlić.


„Razvijajte zanimanje za život oko sebe onakav kakav vidite – za ljude, za stvari, za književnost, za glazbu. Svijet je toliko bogat da jednostavno pulsira bogatstvom. Prepun je plemenitih duša i zanimljivih ljudi.“ (Henry Miller)


Antonio Mrzlić već niz godina bavi se terapijskim radom vodeći iskustvene grupe za rast i razvoj, rad na snovima kao egzistencijalnim porukama duše, rad na tijelu, unutarnjem dijetetu i individualnim savjetovanjem. Nakon završeng humanističkog studija upisuje studij psihoterapije i opernoga pjevanja. Uči razne tjelesne tehnike poput Tecniche di consapevolezza ed espressione corporea (tjelesna svjesnost), Feldenkrais, Siatsu, tradicionalna kineska medicina, te  spajajući mnoga znanja postaje holistički terapeut koji na osobu gleda kao spoj tijela, uma i duha vjerujući da svaki čovjek u sebi ima kapacitet da živi puninu svoje uzvišenosti, poštujući autentičnost i povijest svake osobe koja ima snagu da transformira svoj život, a samim time i cjelokupno društvo.

gradska knjižnica labin kultura klub čitatelja kultura knjige antonio mrzlić