Čitanje pod zvijezdama u Labinu: Stihovi jači od kiše

Čitanje pod zvijezdama u Labinu: Stihovi jači od kiše

24.10.2009. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Kultura

Jesenski dažd poremetio je planove skupini zaljubljenika u književnost, no entuzijasti, mahom lokalno poznati pjesnikinje i pjesnici, nisu se predali - u sklopu Mjeseca hrvatske knjige u petak navečer ipak se, kako je i bilo najavljeno, čitalo pod zvijezdama.

Uz malu pomoć tehnike na stropu gradske knjižnice učas su se ukazale zvijezde, Mliječna staza, planeti i hladan svemirski pejzaž, a u ovom ambijentu svi čitači, izuzev časne iznimke u liku i dojmljivoj interpretaciji Suzane Mušković antistres klasika "Sve što treba da znam naučio sam još u vrtiću" Roberta Fulghuma, odlučili su s okupljenima podijeliti svoje autorske uratke, pjesme i poneku prozu na cakavici i književnom standardu.

Neupitne su simpatije kojima se članovi ovog agilnog kružoka međusobno časte, iskren je svaki pljesak kojim su nagrađena kako premijerna, tako i svima poznata ostvarenja koja su ovom prilikom možda ipak trebala prepustiti mjesto drugima.

Dva sata uglavnom tužaljki o nesretnoj i neuzvraćenoj ljubavi, smrti i prolaznosti života tek su na trenutke prolazila prihvatljivom brzinom, a najzanimljiviji trenutak ovog okupljanja bila je izvrsna kratka priča, zapravo dokumentarno-intimno obraćanje "Gren" Danijela Mohorovića, u kojem je kroz životopis bliskoga člana obitelji ispričana čitava povijest Istre u prošlome stoljeću. (S. ZLOIĆ)

mjesec knjige knjiga čitanje čitanje pod zvijezdama suzana mušković cakavica pjesme kultura gradska knjižnica