Ciklus izložbi "Dijalog" - labinski umjetnici Orlando Mohorović i Alen Floričić u Rijeci

Ciklus izložbi "Dijalog" -  labinski umjetnici Orlando Mohorović i Alen Floričić u Rijeci

29.3.2010. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

Izložbeni ciklus ''Dijalog'', od 26. ožujka do 2. travnja, u Galeriji Juraj Klović u Rijeci predstavlja Orlanda Mohorovića i Alena Floričića.

vrijeme: 26.3.2010. - 2.4.2010.
mjesto: Rijeka; Galerija Juraj Klović, M. Gupca 4a
organizator: Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Rijeka
 

Orlando Mohorović rođen je 1950. u Labinu. Završio je školu primijenjenih umjetnosti u Splitu. Diplomirao na Kunstakademie u Düsseldorfu, u klasi prof. Josepha Beuysa. U razdoblju  novog realizma razvija konceptualna umjetnost, performance, skice, crteže i akvarel malih dimenzija kao uzorak za instalacije. Godine 1970. imao je svoju prvu izložbu u Izložbenom prostoru 20 i u hodniku koji bio u sklopu akademije. Dana 5. veljače 1974 imenovan je najvišim priznanjem Kunstakademie - majstorom student Beuys klase. Mohorović pripadao skupini Beuys-studenata, kao i mnogih drugih renomiranih njemačkih umjetnika (Jörg Immendorff, Katharina Sieverding, Anselm Kiefer, Blinky Palermo, Sigmar Polke).
Izlagao na više samostalnih i brojnim kolektivnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Između ostalog na Biennale internazionale dell arte contemporanea u Firenzi, Biennale internazionale Dantesca u Ravena i druge. Istaknut je kao konceptualan umjetnik i umjetnik instalacije na web stranicama Kunstakademie u Düsseldorfu. Dobitnik više nagrada. Ima status samostalnog umjetnika.

Alen Floričić rođen je 1968. godine u Puli; diplomirao Likovne umjetnosti na Pedagoškom fakultetu u Rijeci u kiparskom odjelu kod prof. Žarka Violića; trenutno dovršava postdiplomski studij Videa i novih medija na Akademiji za likovne umjetnosti i oblikovanje u Ljubljani kod prof. Sreča Dragana; radi kao profesor na Školi za primijenjenu umjetnost i dizajn u Puli i kao vanjski suradnik na Akademiji za primijenjenu umjetnost u Rijeci; izlagao je na velikom broju samostalnih i skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu, između ostalog u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, Centru za Suvremenu umjetnost PS1 u New Yorku, Kunsthalle Bethanien u Berlinu, Rennaisance society u Chicagu i drugdje; bio je jedan od predstavnika Hrvatske na 51. Biennalu u Veneciji 2005. godine.

 

Culturnet.hr

Foto: Novilist.hr

 

Alen Floričić umjetnost kultura galerija izložba orlando mohorović umjetnost