Cijene goriva u padu

Cijene goriva u padu

24.11.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

Drugi tjedan zaredom padaju cijene goriva. Prema informacijama portala cijenegoriva.info, litra eurosupera 95 od danas je jeftinija za 4 lipe te se sada  prodaje u rasponu od 8,95 do 8,99 kune, ovisno o kompaniji. Inače, vozači sada litru eurosupera 95 plaćaju za kunu manje nego u isto vrijeme lani. Naime, prije godinu dana litru benzina plaćali smo 10,01 kunu, što znači da je spremnik od 50 litara sada jeftiniji za čak 53 kune.

Litra eurodizela danas je jeftinija za 8, odnosno 9 lipa. Prema informacijama portala cijenegoriva.info litru ove vrste goriva vozači od danas plaćaju u rasponu od 8,34 do 8,37 kune, ovisno o kompaniji. Prije godinu dana, litra eurodizela bila je za 1,28 kuna skuplja, što znači da je danas spremnik od 50 litara dizela čak 64 kune jeftiniji  u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Prema informacijama portala cijenegoriva.info, cijena litre autoplina danas je pala za oko 3 lipe i na velikoj većini postaja prodaje se po cijeni od 3,98 kuna.  Iz naftnih kompanija poručuju kako su niže cijene goriva u Hrvatskoj posljedica pada cijena motornih benzina i dizelskog goriva na mediteranskoj burzi za 2,5 i 3,9 posto u odnosu na prethodni tjedan, a koji je pak djelomično kompenziran porastom tečaja dolara prema kuni za oko 1,1 posto.

 

 

cijene goriva gorivo benzin eurosuper 95