Chardonnay Lorene i Renata Dušatija najbolje je bijelo, a teran barrique iz 2011. godine Josipa Siljana crno vino

Chardonnay Lorene i Renata Dušatija najbolje je bijelo, a teran barrique iz 2011. godine Josipa Siljana crno vino

23.6.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Chardonnay Lorene i Renata Dušatija iz Ravni najbolje je bijelo, a teran barrique iz 2011.godine Josipa Siljana iz Šegotići crno vino 10. Smotre vina istočne Istre održane u nedjelju na Skitači. Na smotri je sudjelovalo 23 vinara  s 22 bijela i 18 crnih vina. Lorena Dušati kaže kako medalju nisu očekivali: (ton – Lorena Dušati). A godišnje proizvedu: (ton – Lorena Dušati 1).

Josip Siljan na Skitaču dolazi već 10 godina, a i on veli kako zlato nije očekivao: (ton – Josip Siljan). A o najbolje ocijenjenom teran barrique iz 2011. godine kaže: (ton – Josip Siljan 1). Izračunao je Josip Siljan i koliko je medalja u ovih 10 godina smotre vina na Skitači zaslužio: (ton – Josip Siljan 2).  

Izložba vina imala je popratni kulturno-zabavni sadržaj u kojemu su nastupili članovi RKUD-a „Rudar“ Raša Đino Bucić, Moris Šumberac i Lari Višković te  pjesnikinje Ivanka Arefijev, Sanja Mikelaci i Snježana Senjan. U večernjim satima je publiku zabavljao Repaly Band. Organizator 10. Smotre vina istočne Istre je Turistička zajednica Općine Raša.

 

Link na reportažu Radio Labina

 

 

smotra vina skitača lorena dušati rkud rudar raša moris šumberac renato dušati chardonnay josip siljan