Četri kandidata, četiri ideje - za još bolju Istru

Četri kandidata, četiri ideje - za još bolju Istru

12.11.2008. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Politika

Plinio Cuccurin, Tullio Fernetich, Josip Pino Maras i Bruno Poropat, kandidati za župana na predizborima koje provodi udruga građana Ladonja-savez za još bolju Istru predstavili su se u utorak navečer Rovinježima.

Tribine se održavaju pod motom "Četiri kandidata, četiri ideje, zajednička želja za još boljom Istrom".

U prepunoj kongresnoj dvorani hotela "Park" pod dirigentskom palicom Angela Maticha više od sat vremena kandidati za župana govorili su o svojim idejama za još bolju Istru.

Bruno Poropat, na domaćem je terenu ponovio kako se u utrku za župana na Ladonjinim predizborima jer je uvjeren da je riječ o demokratskom načinu profiliranja kandidata za župana.

Kako je Poropat arhitekt i prostorni planer, naglasio je kako oko tri tisuće građana Rovinja, u ovom trenutku čeka lokacijske i građevinske dozvole, a više od sedamdeset posto žitelja ovoga grada nema legalizirano stanje u prostoru. To je, kazao je Poropat potpuno neprihvatljivo.

Josip Pino Maras
, istaknuo je kako se pridružio Ladonji jer je u ovoj udruzi osjetio zajedništvo koje može rezultirati još boljim mjestom gradom ali i Istrom.


Plinio Cuccurin, predsjednik udruge Ladonja-saveza za još bolju Istru, 25 godina proveo je radeći na raznim odgovornim funkcijama u Adrisu, a svoje je znanje odlučio staviti na raspolaganje i u korist građana Istre.

- Kandidat za župana koji bude izabran u prosincu na predizborima koje Ladonja organizira bit će kandidat svih građana Istre, rekao je Cuccurin i pozvao nazočne da glasuju na predizborima. Cuccurin je u Rovinju također bio na domaćem terenu, pa su njegove izjave, ali i ideje o još boljoj Istri u više navrata popraćene pljeskom. .

Tullio Fernetich, kandidirao se na predizborima zbog toga što misli da je to način demokratizacije društva, a upravo predizbori daju građanima mogućnost da izaberu najboljeg po njihovom mišljenju. Naglasio je da su Istri potrebne promjene.

I tijekom predstavljanja u Rovinju razgovaralo se o mnogim za građane Istre važnim temama.

Već tradicionalno završnu riječ na sučeljavanju kandidata preuzeo je tinjanski načelnik Vlado Ivetić, on je pak okupljenima poručio kako neki potpisuju koalicije jer se plaše da ne mogu pobijediti, ali rekao je Ivetić okupljenima, pred vama stoji budući župan. Uostalom, kazao je on SAD su glasale za promjene, a mi imamo mogućnost pronaći novoga Obamu u Istri.

Predstavljanju kandidata za župana prethodila je osnivačka skupština rovinjske Ladonje, na kojoj je usvojen statut te udruge, izabrano radno predsjedništvo, nadzorni odbor, tajnik i tajništvo. Rovinjsku Ladonju vodit će njen predsjednik Ivo Ucco Miletić, koji je u svom prvom predstavljanju rekao kako su osnovali ogranak ove udruge kako bi Rovinj bio još bolji. Pozvao je također brojne Rovinježe da se priključe Ladonji.


Sljedeća sučeljavanje kandidata bit će u Umagu 20. studenog, s početkom u 19 sati u kino dvorani.

Ladonja Udruga Ladonja izbori Plinio Cuccurin Istra razvoj lokalna samouprava Josip Maras Tullio Fernetich Bruno Poropat demagogija izbori2009