Cestarina za motocikliste 40% niža

Cestarina za motocikliste 40% niža

27.11.2008. // HRT // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

Vlada je na zatvorenom dijelu današnje sjednice dala suglasnost društvu Hrvatske autoceste d.o.o. da motocikli, motorni tricikli i četverocikli plaćaju 40 posto nižu cestarinu od dosadašnje, priopćeno je iz Vladina Ureda za odnose s javnošću.

Time se dodatno mijenja i dopunjuje Odluka o visini cestarine te uvodi nova skupina vozila za motocikle, motorne tricikle i četverocikle, koji će izmjenama i dopunama plaćati 40 posto nižu cestarinu od cestarine za I. skupinu vozila.

Vlada je prihvatila Izvješće o poslovanju društava u većinskom vlasništvu države u 2007. godini.

Prihvaćeno je i Izvješće o realizaciji Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku u 2008. godini.

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlada je dala suglasnost Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi za preuzimanje obveza na teret sredstava za decentralizirane funkcije Krapinsko-zagorske županije, u razdoblju od 2009. do 2018. godine, za dovršetak gradnje nova građevine Opće bolnice Zabok, na lokaciji Bračak.

Prihvaćena je izmjena Odluke o osnivanju Povjerenstva za praćenje provedbe mjere za suzbijanje korupcije.

Vlada je sa zatvorenog dijela današnje sjednice uputila Hrvatskom saboru mišljenje na prijedloge o izmjenama i dopunama Zakona o doprinosima, Zakona o porezu na dobit te Zakona o porezu na dodanu vrijednost, kao i na Prijedlog zakona o pogrebničkoj djelatnosti te Godišnje izvješće o državnim potporama za 2007. godinu, stoji u priopćenju Vladina Ureda za odnose s javnošću.

 

Foto: blokada "sitnišem" Tunela Učka u kolovozu 2008. godine

 

cestarina motociklisti bikeri sniženje pojeftinjenje Tunel Učka