Čepić polje | Entrada proširuje djelatnost i čini iskorak u poslovanju: Počinje distribucija južnokorejskog Kioti traktora

Čepić polje | Entrada proširuje djelatnost i čini iskorak u poslovanju: Počinje distribucija južnokorejskog Kioti traktora

14.3.2019. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

U svom sjedištu u Čepić Polju tvrtka Entrada održala je u nazočnosti mnogobrojnih uzvanika i poslovnih partnera, prezentaciju Kioti traktora, čime je i službeno započela s distribucijom tog južnokorejskog brenda na području Hrvatske, ali i Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Kosova i Albanije. Tim povodom pismo potpore poslao im je i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Nakon akvizicije Labin progresa

O novom poslovnom poduhvatu govorio je vlasnik i direktor Entrade Josip Kontuš istaknuvši da je nakon više od godine dana priprema, međusobnih posjeta i razgovora s renomiranim južnokorejskim proizvođačem sklopljen ugovor o ekskluzivnoj distribuciji čime društvo Entrada, nakon akvizicije Labinprogresa, čini još jedan veliki iskorak u svome poslovanju te proširuje svoju ponudu u kojoj je do sada moguće pronaći traktore i druge poljoprivredne strojeve u rasponu od tri do 130 konjskih snaga.

- Kioti je renomirani proizvođač traktora koji do sada nije bio toliko prisutan na našim prostorima, iako djeluje globalno i svoje proizvode plasira na svim kontinentima i značajnim svjetskim tržištima, a vlastite pogone, osim u domicilnoj Južnoj Koreji, ima u SAD-u i Nizozemskoj. Radi se o proizvođaču s 80-godišnjom tradicijom u proizvodnji traktora koji trenutačno koristi najmodernije strojeve i najnaprednije tehnologije u svom proizvodnom procesu, čime postiže iznimnu kvalitetu proizvoda, traktora od 25 do 130 KS podijeljenih u nekoliko serija, istaknuo je Kontuš.

Svojom bogatom serijskom opremom, različitim opcijama, ali i paletom priključaka mogu zadovoljiti potrebe gotovo svakog poljoprivrednika, dodao je te istaknuo da su svi traktori usklađeni i homologirani po najnovijim europskim normama, krase ih moderni dizel motori s vrlo niskom emisijom štetnih plinova, niskom razinom buke i vrlo ekonomičnom potrošnjom, a standardno će se na tržištu nuditi uz trogodišnju garanciju što je još jedan dokaz kvalitete samih proizvoda, rekao je Kontuš.

Zaposleno je ukupno 120 ljudi

Na prezentaciji su bili brojni distributeri, dileri, postojeći i potencijalni kupci iz zemlje i inozemstva koji su se na licu mjesta upoznali s traktorima nakon čega je započela i službena prodaja. Društvo Entrada osim Kiotia zastupa još nekoliko renomiranih proizvođača kao što su Kohler, Lombardini, Campagnola, a osim vlastitih prodajnih centara u Čepiću, Zadru i Zagrebu, ima svoje poslovnice i u Srbiji te Sloveniji. Osim navedenog u svom vlasništvu ima i društvo Labinprogres -TPS, renomiranog proizvođača poljoprivredne mehanizacije u regiji, s dva proizvodna pogona, u Labinu i Novom Kneževcu. Entrada grupa zapošljava ukupno 120 ljudi, a najnovija poslovna odluka o proširenju ponude i zastupanju Kioti programa još je jedan potez u cilju približavanja novom segmentu kupaca, odnosno jačanja tržišne pozicije i boljeg pozicioniranja, što bi trebalo donijeti pozitivan sinergijski efekt na cjelokupno poslovanje grupe.                     


Branko Biočić

   

entrada gospodarstvo poslovanje čepić polje josip kontuš