Prvi maj M - Prvi maj

Centar +65 na raspolaganju svim potrebitim osobama, a ne samo starijima od 65

Centar +65 na raspolaganju svim potrebitim osobama, a ne samo starijima od 65

7.4.2014. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Centar za pomoć starijim osobama Labin, Centar +65, u suradnji s Gradom Labinom i Udrugom Labin zdravi grad danas je, a povodom Svjetskog dana zdravlja, organizirao Dan otvorenih vrata. Voditeljica Tanja Franković govorila je o radu Centra, koji je nedavno obilježio prvu godinu djelovanja. Servisne usluge, a najtraženije su organiziranje i dostava toplog obroka u dom, usluge prijevoza, kućanski poslovi i slično, ostale su iste, no od nedavno postoji i jedan novitet: (ton – Tanja Franković). I ove godine Centar+65 nastavit će s brojnim aktivnostima, kao što su izleti ili pak Druga olimpijada za starije osobe, najavljena za 26. travnja. Renata Kiršić iz Udruge Alfa Albona najavila je nove kreativne radionice, koje počinju već sljedećeg tjedna (ton – Renata Kiršić). A osim radionica u prostorima Udruge Alfa Albona, održat će se i terenska radionica, odnosno radionica o samoniklom i ljekovitom bilju, koju će voditi Anita Paliska.

 Danijela Mohorović, koja je u projekt Centar+65 bila uključena od samih početaka, čestitala je prvu godinu rada i zaželjela puno uspjeha u budućnosti. Sanja Dobrić ispred Grada Labina je rekla: (ton – Sanja Dobrić). Tanja Franković napomenula je kako je dobar pokazatelj rada Centra+65 podatak da su tijekom cijele prošle godine imali 45 ugovora s korisnicima, a u prva tri mjeseca ove godine već 24. Inače, ugovori se ne sklapaju unaprijed, već u trenutku kad osoba zatraži svoju prvu uslugu. Na kraju je Tanja Franković uputila poziv svim zainteresiranim osobama, koje su voljne sudjelovati u radu Centra +65, da se jave na adresu Rudarska 1 od 8:00 do 16:00 sati radnim danom.

 Danu otvorenih vrata nazočile su i Slavica Belavić, predstavnica Lige za borbu protiv raka Labin, Zora Kliman iz Odbora za zdravstvena i socijalna pitanja, Alda Miletić kao predsjednica gradskog Odbora Centra +65,  Loreta Blašković iz Grada Labina te predstavnice Centra za socijalnu skrb Labin.

 

slavica belavić daniela mohorović sanja dobrić loreta blašković renata kiršić udruga alfa albona starije osobe centar + 65 tanja franković