Čelništvo NK Rudar zabranilo pristup novinarima LabinSporta

Čelništvo NK Rudar zabranilo pristup novinarima LabinSporta

8.7.2008. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Remzo Zalihić, glavni urednik labinskog sportskog portala LabinSporta obavještava javnost o jednostranoj odluci čelništva nogometnog kluba "Rudar" o zabrani pristupa novinarima LabinSporta odnosnom klubu. Na osnovi te odluke, urednik portala, kako sam kaže, primoran je prekinuti bilo kakav odnos sa NK Rudarom zbog neetičkog odnosa prema novinarima, te kršenja slobode obavještavanja koja je temelj protočnosti informacija u medijima i jednog od osnovnih prava na informiranost.

 

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

 

"Temeljem činjenice da NK Rudar u četvrtak 10. srpnja započinje pripreme, najavili smo da LabinSport kani nazočnosti prvom treningu, kako bi smo mogli sačiniti izvješće i fotografije. No iz NK Rudar smo obaviješteni da to ne dozvoljava predsjednik kluba u ostavci Jakov Modrušan, koji se pozvao na navodnu odluku uprave kluba u tom pogledu. U želji da razjasnimo situaciju konzultirali smo dostupne članove kluba. Svi odreda su potvrdili da nema nikakve odluke vodstva kluba oko možebitne zabrane nazočnosti novinarima labinsporta.

Iako je razvidno da odluka o zabrani nazočnosti novinarima labinsporta ne postoji no kako klub očito trenutno funkcionira vaninstitucionalno, samovoljom jednog čovjeka, već spomenutog Modrušana; u cilju izbjegavanja eventualnih neugodnosti, odlučili smo do daljnjeg prekinuti svaku suradnju sa NK Rudar i prestati izvještavati o aktivnostima kluba u svim segmentima od prednatjecatelja do seniora.

Potpuno smo svjesni velike štete koju radimo, prvenstveno sebi i svojim čitateljima, no ovu odluku držimo jedinim rješenjem za prekinuti ponižavajući položaj u koji nas sve zajedno, svojom samovoljom, uvlači predsjednik u ostavci NK Rudar, Jakov Modrušan.

Labinsport izražava spremnost na punu suradnju sa NK Rudar, čim se za to stvore preduvjeti s druge strane, ali isključivo po kriterijima visokoprofesionalnog novinarstva a nikako po diktatima umišljenih veličina.

 

S poštovanjem

za labinsport.com

Remzo Zalihić, gl.urednik"

 

 

 

LabinSport Remzo Zalihić Jakov Modrušan novinari mediji NK Rudar nogomet