Čelnici Mladog Rudara i Gradonačenik Labina: Poziv Jovanoviću da isuši močvaru i u rukometu

Čelnici Mladog Rudara i Gradonačenik Labina: Poziv Jovanoviću da isuši močvaru i u rukometu

19.4.2012. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Sport

Rukometna udruga Mladi rudar sazvala je konferenciju za novinare pod nazivom "1+5 zašto i 1 zato", u svezi donesenih konačnih odluka stegovnog suda Hrvatskog rukometnog saveza o kaznama zbog prekinute utakmice Mladi rudar - Moslavina.

Predsjednik kluba Patrik Franković iznio je kompletnu kronologiju događaja, pustio usporenu snimku spornih detalja s utakmice, na kojoj se još jednom vidio veliki nesrazmjer u odnosu kazni između dva kluba te kršenje mnogih pravilnika i propozicija HRS-a.

- Od samog početka pokušavali smo na pošten način stići do pravde i vjerovali smo da će sve završiti kako treba. No, više je nego očito da smo mi žrtve dodvoravanja nekome i da je upravo svaka odluka koja je donesena bila uperena protiv kluba. Ne znam na koji način bih se izrazio, ali više je nego jasno da je to urota ili zavjera protiv Rukometne udruge Mladi rudar. Nakon dugog razmišljanja, ipak smo odlučili nastaviti s natjecanjem, jer prvenstveno moramo misliti na mlade igrače i na klub. Važno je da klub funkcionira na najbolji mogući način - rekao je Patrik Franković.

Ključna utakmica za osiguranje ostanka u Prvoj ligi, protiv Ivančice, bit će odigrana u srijedu, 25. travnja, u Buzetu s početkom u 20 sati.

- Pozivam ministra Jovanovića koji "isušuje močvaru" u nogometu, da isuši i ovu močvaru u rukometu, jer HRS-om vlada mafija. S obzirom na to da se nitko nije udostojio doći na ovu konferenciju za novinare, iako su bili pozvani, tražim od ministra Jovanovića da primi delegaciju Mladog rudara koja će mu sve te podatke dostaviti, a u toj delegaciji bit ću i ja osobno, rekao je gradonačelnik Labina Tulio Demetlika. (R. FONOVIĆ)

rukomet ru mladi rudar patrik frankovic kazna ru mladi rudar