Čak tri atletičarke iz OŠ "Vitomir Širola-Pajo" Nedešćina izborile finale Erste Plave lige

 Čak tri atletičarke iz OŠ "Vitomir Širola-Pajo" Nedešćina izborile finale Erste Plave lige

21.5.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

U subotu, 18. svibnja na stadionu Uljanika u Puli održane su kvalifikacije Erste Plave lige za Istarsku županiju. Erste Plava liga jedinstvena je dječja atletska liga učenica i učenika od 3. do 6. razreda hrvatskih osnovnih škola, 


koju već šestu godinu zaredom organizira atletski klub Pro Sport u suradnji s Erste&Steiermärkische Bank d.d. i Erste Plavim mirovinskim fondovima. 


U kvalifikacijama ovogodišnje Erste Plave lige sudjelovale su i naše učenice i postigle izvrsne rezultate te izborile nastup u finalu koje će se održati u Zagrebu 4. rujna u sklopu Hanžekovićeva memorijala. U finale su se plasirale Ani Poldrugovac (3.r) u kategoriji skok u dalj, Kelly Tomanjik (4.r) u disciplini trčanje na 300 m i Agata Miletić Lupetin (4.r) u kategoriji trčanje na 60 m.


Ani Poldrugovac  je osvojila 2. mjesto u disciplini skok u dalj u kategoriji  3. razreda s rezultatom od 3,18 m, dok je u disciplini trčanje na  300 metara za djevojčice  osvojila izvrsno 6. mjesto s rezultatom od 1:03:57.


Agata Miletić Lupetin u kategoriji 4. razreda u disciplini 60 metara osvojila je 1. mjesto s vremenom od 8.97   sekundi.  Malo je nedostajalo da uđe u finale i u skoku u dalj u kojem je zauzela 3. mjesto s rezultatom od 3.94 m.


Kelly Tomanjik u kategoriji učenica 4. razreda izborila je finale u disciplini trčanje na 300 metara s rezultatom od 52.91 sekunde.


Kelly se natjecala i u skoku u dalj i zauzela visoko 5. mjesto s rezultatom od 3.63 m.


Čestitamo curama i želimo im puno uspjeha u Zagrebu 4. rujna.


Foto: Službena foto


erste plava liga trčanje natjecanje atletika