Čak 70% labinskih maturanata upisalo prvi izbor studijskog programa

Čak 70% labinskih maturanata upisalo prvi izbor studijskog programa

15.7.2011. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Još jedan dokaz uspješnosti učenika i nastavnika SŠMB-a: na temelju rezultata ispita državne mature, uspjeha u srednjoj školi i dodatnih provjera koje su proveli  pojedini fakulteti, učenici naše škole upisali su ukupno 41 studijski program na Sveučilištima u Puli, Rijeci i Zagrebu te na Veleučilištu u Rijeci.

Analizom rezultata upisanih  učenika na studijske programe u ljetnom roku, prema kriteriju prioriteta, pokazalo  se da su naši učenici na temelju svojih rezultata u vrlo visokom postotku upisali  studijske programe koji su bili najviše ili vrlo visoko  pozicionirani na njihovoj listi želja.

Ove godine je ispitima državne mature pristupilo 82 učenika/ca: 43 gimnazijalaca, 25 ekonomista, 14 elektrotehničara-mehatroničara.

Rezultati o broju upisanih  po izboru pokazuju  da  je 70%  naših učenika upisalo studijske programe koji su bili na prvom mjestu njihove prioritetne liste, 10% je onih kojima je to bio drugi izbor te 9% onih kojima je to bio treći ili četvrti izbor. Samo je 5% učenika upisalo studijski program koji je na njihovoj prioritetnoj listi bio pozicioniran  niže od 4 mjesta, a 6 % onih koji se u ljetnom roku nisu upisali.

Čestitke i uspješan nastavak školovanja!!! Nastavničko vijeće Srednje škole Mate Blažine.

 

www.ssmb.hr

 

studenti maturanti studiranje obrazovanje škola društvo