Brže i jeftinije do svojih prava - Grad Labin i Ministarstvo uprave sklopili Sporazum o sadržaju i načinu uvida u osobne podatke

Brže i jeftinije do svojih prava - Grad Labin i Ministarstvo uprave sklopili Sporazum  o sadržaju i načinu uvida u osobne podatke

14.9.2018. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

Gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić  i Lovro Kuščević,  ministar uprave u Vladi Republike Hrvatske jučer su u Puli  potpisali  Sporazum  o sadržaju i načinu uvida u osobne podatke.

Riječ je o provođenju projekta “Država bez papira“ kojim su sva javnopravna tijela dužna po službenoj dužnosti pribavljati podatke o građanima iz državnih matica. Sporazumom je Grad Labin  dobio pravo uvida u maticu vjenčanih, maticu rođenih i maticu umrlih te registar životnih partnera.Ovim Sporazumom olakšat će ostvarenje prava u gradskim službama jer će službenici Grada Labina imati pristup bazama pa navedene dokumente neće potraživati od građana. Tako će se ubrzati procedura, a građani će uštedjeti vrijeme i novac.

 

Ujedno je Vlada Republike Hrvatske na jučer održanoj sjednici u Puli donijela Zaključak kojim podupire projekte vezane uz revitalizaciju rudarske baštine u Gradu Labinu te zadužila Ministarstvo kulture RH za pružanje stručne pomoći  u njihovoj provedbi.

Foto: Pixabay, ilustracija

ministarstvo uprave sporazum papiri dokumentacija službenici administracija birokracija