Bruno Krajcar na SMS razgovorima kod Roberte Razzi

Bruno Krajcar na SMS razgovorima kod Roberte Razzi

20.10.2009. // Regional Express // Objavljeno u kategoriji Glazba

U četvrtak, 22. 10. s početkom u 19.30 sati u MMC-u Luka održati će se SMS razgovori s Robertom Razzi „Poznata Istra". Ovog je mjeseca gost SMS razgovora Bruno Krajcar, jedna od najosebujnijih ličnosti hrvatske glazbene scene. "Od svojega prvog profesionalnog nastupa redovito izaziva pozornost ostvarenjima što iznova odišu visokim profesionalizmom, posebnim nadahnućem podneblja - Istre i Kvarnera - te univerzalnim postavom svih svojih kreativnih mogućnosti. Bruno Krajcar postojano prati tradicije istarske narodne i umjetničke glazbe.

Čini to uhom stručnjaka i znanjem profesionalca, a kao umjetnik elemente i strukture te glazbe unosi u ostvarenja često protkana karakteristikama jazza i raznih modernih aplikacija pri kojima dostojanstvo kulturološkog uzora nikad ne biva dovedeno u pitanje.

 

U tom smislu, kao skladatelj zborske, klapske ili kazališne glazbe, jednako kao autor šansona, songova i pjesama popularne glazbe uopće, Krajcar je izgradio prepoznatljivi identitet nadovezujući svoje stvaralaštvo na bogatu baštinu i umjetničke, autorske glazbe u Istri, od Smareglije do Brajše i Ronjgova, pa do Zlatića, Prašelja, Millotija. U svakom primjeru raspoznaje se Krajcarov veliki respekt prema riječi kao izrazu duha podneblja, tako da je u kompletnoj vizuri njegova izražajnog dijapazona sagledivo veliko ime jednog pravog inovatora na korjenima tradicije, istinskog istarskog raspoda čija glazba ne poznaje ograničenja." - iz osvrta Danijela Načinovića.

 

roberta razzi sms razgovori mmc luka bruno krajcar kultura glazba