Brujači i Kiper i posljednja ovosezonska Noć autorskih bendova

Brujači i Kiper i posljednja ovosezonska Noć autorskih bendova

8.5.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Posljednja ovosezonska Noć Autorskih bendova u labinskom Rocku donosi nam nastupe zagrebačkih bendova Brujači i Kiper.

Brujači su zagrebački bend osnovan još u devedesetim godinama.
U raznim su inkarnacijama, uvijek dosljedni vlastitome izričaju, evoluirali do zvuka kojeg predstavljaju novim albumom Ladanje. Kreativnu okosnicu benda čine Mario Barišin (bas i glas), Franjo Glušac (gitara) i Viktor Krasnić (bubanj, glas), inače članovi raznih srodnih i kultnih projekata (Trobecove krušne peći, Haustor, Peach Pit, Franz Kafka, Dosh Lee, Šumski...) koji pod znakovitim imenom Brujači stvaraju sasvim novu i specifičnu zvučnu sliku. 
Opaki distorzirani bas, kratke i oštre gitarske sekvence koje režu poput žileta, plesni ritmovi i prodoran vokal čine njihov zvuk prepoznatljivim. 
brujacibuzzers.com
facebook.com/brujacibuzzers

Kiper je zagrebački bend koji se, u četiri godine koliko je prošlo od prošlog albuma, "Spori i živi", smanjio iz kvinteta u kvartet, dok je promjena u izričaju usmjerena k robustnijem i abrazivnijem zvuku. Novim izdanjem nazvanim "Udari jako" prizivaju na duhovnu obnovu i novo povezivanje s nadrealnom realnošću koja nas okružuje i prožima kroz sve sfere našeg bivanja. Materijal je snimljen u zagrebačkom Monster studiju, a mastering je povjeren Bradu Boatrightu iz Audiosiegea. Album objavljuje Geenger Records pod kataloškim brojem GNGR058, a dostupno je i digitalno, bez naknade, putem stranice benda.
kiperband.com.
facebook.com/kiperband/
Koncert počinje oko 22 sata a ulaz je besplatan!
noć autorskih bendova rock caffe labin