Broj nezaposlenih se smanjuje

Broj nezaposlenih se smanjuje

15.4.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

U labinskoj ispostavi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje krajem prošlog mjeseca bilo je 949 prijavljenih nezaposlenih osoba, što je za 18,6 posto manje u odnosu na mjesec dana ranije i 20,7 posto manje nego krajem ožujka prošle godine. Proteklog mjeseca zaposlilo se 242 osoba i to najviše, njih 173 na sezonskim poslovima u turizmu i ugostiteljstvu. Svega tri osobe zaposlile su se na neodređeno vrijeme.  

Broj nezaposlenih u odnosu na kraj veljače, a upravo zahvaljujući ponajviše poslovima u turizmu, smanjen je u svim jedinicama lokalne samouprave na Labinštini. Labin je tako koncem prošlog mjeseca imao 614 nezaposlenih, što je za 143 manje nego krajem veljače. U Kršanu se broj nezaposlenih  u mjesec dana smanjio za 22 osobe. Krajem veljače nezaposlenih je bilo 131, a krajem ožujka 109. Četiri manje nezaposlene osobe evidentirane su i u Općini Pićan. Potkraj prošlog mjeseca nezaposlenih je bilo 31, a krajem veljače 35.

U Općini Raša koncem ožujka nezaposlenih je bilo 123, što je za 25 osoba manje nego krajem veljače. Manje nezaposlenih ima i u Općini Sveta Nedelja. Prema evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje krajem ožujka u toj je općini bilo 72 nezaposlenih, što je za 23 osobe manje u odnosu na kraj veljače. U Istarskoj županiji potkraj prošlog mjeseca bilo je 8236 nezaposlenih osoba, što je za 1328 ili 13,9 posto manje nego mjesec dana ranije.

 

 

nezaposlenost radni odnos općina raša rad sezonski poslovi hzz