Branko Terković imenovan za javnog bilježnika u Labinu

Branko Terković imenovan za javnog bilježnika u Labinu

2.1.2009. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Društvo

Ministar pravosuđa dr. Ivan Šimonović potpisao je rješenje o imenovanju Branka Terkovića, predsjednika Općinskog suda Labin za javnog bilježnika na području djelovanja tog suda.

Natječaj za javnog bilježnika u Labinu Hrvatska javnobilježnička komora raspisala je sredinom protekle godine, a osim Terkovića, koji je trenutačno obavlja treći predsjednički mandat, za to se mjesto javilo još šestero kandidata iz Rapca, Pule, Rijeke i Zagreba.

Svi članovi Komore dali su svoj glas Branku Terkoviću, povedeći se zasigurno i mišljenjem predsjednika Županijskog suda u Puli da "imenovani u obnašanju sudačke dužnosti iskazuje stručnost u svom radu te primjerene kvantitativne učinke rada nadmašujući broj rješenih predmeta propisan zakonom." U tom se izvješću trakođer navodi da se radi o sucu i predsjedniku suda koji korektno, profesionalno, marljivo i stručno obnaša svoje dužnosti."

Još uvijek aktualni predsjednik Općinskog suda u Labinu bilježnički će posao pokrenuti za nekoliko mjeseci, a njegov će ured biti u novom dijelu grada, dok su još donedavno oba bilježnika uredovala u starom gradu, gdje je i sjedište Suda. (MM)

Branko Terković općinski sud Ivan Šimonović sud općinski sud Labin javnobilježnička komora javni bilježnik