Božićni koncert dječjih zborova Zajednice Talijana

Božićni koncert dječjih zborova Zajednice Talijana

19.12.2018. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Glazba

Nedjeljna večer u Kinu Labin bila je rezervirana za Božićni koncert dječjih zborova Minicantanti i XL Zajednice Talijana "Giuseppina Martinuzzi" Labin. Tridesetak članova zborova oduševili su mnogobrojnu publiku svojim interpretacijama božićnih pjesama i veoma lijepom i zabavnom koreografijom.

Posebnu pažnju svojim simpatičnim nastupom osvojili su Toni Milevoj i Una Vuletović pjesmom "Gentile" kojom su osvojili treće mjesto na festivalu "Voci nostre".Na kraju koncerta pridružili su im se najmlađi izvođači na koncertu "Skiribico blu".

Sva tri zbora vodi profesorica Sabrina Stemberga Vidak, a tom prigodom tijekom izvedbe jedne pjesme iz repertoara, uskočila je i njezina kćerka Nicol Vidak. Koncert je vođen dvojezično. Na talijanskom jeziku ga je vodila Iva Peršić a na hrvatskom Robin Vidak. Predsjednica Zajednice Talijana prof. Daniela Mohorović, zahvalila je svima, a posebno je iskoristila priliku da pohvali zborove za njihov zapažen nastup u Zagrebu u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu i na Strossmayerovom trgu gdje su nastupili kao gosti zagrebačkog dječjeg zbora "Zagrebački anđeli" tijekom Adventskih događanja u našoj metropoli. Kulminacija večeri bio je dolazak Djeda Božićnjaka i njegovog pomagača koji su djeci dodijelili božićne poklone.

Bio je to drugi Božićni koncert Minicantanti u tom pretprazničkom razdoblju, a očekuje ih još jedan zajednički koncert u srijedu kada će biti gosti Gradskog orkestra na Božićnom koncertu kada će nastupiti i mješoviti zbor Zajednice Talijana "Giuseppina Martinuzzi" te polaznici Umjetničke škole "Matka Brajša Rašana". (B. BIOČIĆ)

zajednica talijana božićni kocert zajednica talijana giuseppina martinuzzi koncert sabrina stemberga vidak