Bortulja u Tupljaku

Bortulja u Tupljaku

25.8.2022. // Pićan.hr // Objavljeno u kategoriji Zabava

Ovog petka, 26. kolovoza 2022. godine, Tupljak slavi svoju Bortulju. Zaštitnik tog mjesta je Sv. Bartol, ili Sv. Bortul za Tukljačane, a njegov blagdan je danas, 24. kolovoza kada je na rasporedu i misa, od 18 sati, naravno, u crkvici Sv. Bortula.

Petak je centralna proslava Bortulje, a započeti će nastupom pićanskih mažoretkinja nakon čega će sigurno prepuno igralište Sportskog centra u Tupljaku zabavljati Mauro Staraj i La Banda. Staraj nije novi gost u Tupljaku, a nesvakidašnja konekcija osjetila se od prvog njegovog nastupa pa će sigurno i ove godine biti fešta za pamćenje.

No, bez obzira koliko sjajni bili, Mauro i njegova La Banda sami ne mogu cijelu večer zabaviti toliki puk pa će dobiti pomoć ‘iz susjedstva’. Naravno, pult preuzima Nikola z Kukurini, koji je na Bortulji nastupao i kada za njega nije znala cijela Istra i šire.

Također, za vrijeme fešte, prisutne će biti i dame iz Udruge žena „Mendula“ koje će okupljene zasladiti s palačinkama i fritulama, a sav prihod od toga će ići za humanitarnu akciju kojom se pomaže Davidu Mohoroviću.

U subotu, 28. kolovoza 2022. godine, kada se rasčisti zrak i spusti temperatura, od 18 sati popodne na malonogometnom igralištu Sportskog centra okupiti će se i veterani MNK Tupljaka kojem će međusobna utakmica s mladim nadama biti samo lukavi povod za druženje Tukljačana.

bortulja tupljak pučka fešta