BOĆARICE LABINA U PREMIJERNOJ SEZONI RAZBILE NAZADNJAČKE STEREOTIPE I OSVOJILE ČETVRTO MJESTO

BOĆARICE LABINA U PREMIJERNOJ SEZONI RAZBILE NAZADNJAČKE STEREOTIPE I OSVOJILE ČETVRTO MJESTO

24.10.2013. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Sport

Boćarice Labina u njihovoj premijernoj sezoni ostvarile su karo pogodak: smjelo su srušile nazadnjački stereotip o tom sportu u Istri dosad rezerviranom samo za muškarce i pritom osvojile odlično četvrto mjesto u konkurenciji devet sastava.

Jedine istarske predstavnice među klubovima s riječkog područja u 16 kola prikupile su 18 bodova, 11 manje od uvjerljivih prvakinja, cura iz ekipe Čavle - Škola boćanja.

- To je dobar plasman, makar smo zbog nesigurnosti iz prvog dijela prvenstva, dok se ekipa još uhodavala, ispustili nekoliko već dobivenih utakmica. Sve u svemu, možemo biti jako zadovoljni.

Najviše raduje timski duh, zajedništvo koje ekipa živi te očiti napredak svih igračica, uključujući i one početnice s Labinštine - kaže voditelj i trener Labina Romano Grižančić. Podsjetimo, okosnicu ekipe čine igračice s Pazinštine, koje su svojedobno kratko nastupale za Puris iz Sv. Petra u Šumi u tadašnjoj Riječkoj ženskoj ligi.

- Iza cura je aktivna sezona, bile su u stalnom pogonu, na treninzima, turnirima i državnim prvenstvima. Rad se isplatio. Iduće sezone pokušat ćemo dobaciti i dalje te animirati nove članice, pogotovo mlađe s Labinštine. Za početak je bilo najvažnije proširiti vidike u našem sportu, pokazati da se uz trud može promicati i žensko boćanje - poručuje Grižančić.

Kapetanica Tanja Grubiša, koja je dobrim igrama suvereno predvodila Labin, u startu odbija samohvalu te naglašava: "Prezadovoljne smo za prvu sezonu. Svaka je igračica, pogotovo u nastavku prvenstva, kad smo stekle sigurnost i briljirale (remi i pet pobjeda), doprinijela rezultatu. Anika Ujčić, recimo, bila je odlična u brzinskom, sa skoro svim pobjedama."

- U početku je bilo teško: novi teren, nova sredina, nova ekipa... To je kumovalo i propustima u susretima koje je odlučivala jedna boća. Da smo tu bile prave, dohvatile bismo možda čak i drugo mjesto - zaključuje Tanja. Da je trenutno najbolja istarska boćarica, potvrdila je i ljetošnjim srebrom na državnom prvenstvu u disciplini pojedinačno klasično odigranom u Rijeci. I. RADIĆ

  

Vikendom boćališta samo za muškarce

 

I kapetanica Tanja Grubiša spominje potrebu za osnaživanjem ekipe novim članicama.

- Neke su cure samo kratko probale, neke dolaze povremeno.... Bilo bi lijepo da nas je više. Teško se okupljamo radnim danom, srijedom kad su utakmice, zbog zauzetosti igračica privatnim obavezama. A tako je to kad su tereni vikendom rezervirane samo za muškarce - rezignirano podvlači crtu Tanja Grubiša.

boćarice boće boćanje tanja grubiša sport