Boćar Ivan Načinović na drugom međunarodnom ekipnom juniorskom Alpe - Jadran turniru u Poreču | NEVJEROJATNI ČEPLJAN | Ivan Načinović najbolji kadet Istre u čak tri discipline

Boćar Ivan Načinović na drugom međunarodnom ekipnom juniorskom Alpe - Jadran turniru u Poreču | NEVJEROJATNI ČEPLJAN | Ivan Načinović najbolji kadet Istre u čak tri discipline

4.7.2019. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

U organizaciji Istarskog boćarskog saveza i suorganizaciji Boćarskog kluba Istra Poreč u porečkoj boćarskoj dvorani SRC Veli Jože će se predstojećeg vikenda, u subotu i nedjelju, 6. i 7. srpnja odigrati drugi međunarodni ekipni juniorski Alpe - Jadran turnir.

Na turniru će nastupiti reprezentacije Hrvatske i Slovenije, zajednička selekcija talijanskih regija Furlanija - Venecija - Julijska krajina (FVG) i Veneto, te selekcija Istarske županije.

Turnir se igra po sustavu "svako sa svakim", a nakon jutarnjeg ždrijeba natjecanje u subotu počinje u 9 sati susretima 1. kola koji će potrajati do 14.30 sati, dok se istoga dana poslijepodne, u vremenu od 16 do 20.30 sat igraju susreti 2. kola. U nedjelju će se pak od 8.30 do 14 sati odigrati susreti 3. kola. Svaki susret započinje sa po jednom igrom disciplina pojedinačno klasično i trojke, a nastavlja se sa dva brzinska izbijanja na tri pozicije, zatim po jednim preciznim i štafetnim izbijanjem, te završava sa po jednom igrom bližanja i izbijanja u krug i prova.

Svečano otvorenje turnira predviđeno je u subotu u 11 sati, a podjela nagrada u nedjelju u 14 sati.

U sastavima ekipa biti će i igrači koji su već nastupili na svjetskim i europskim prvenstvima, pa će tako Hrvatsku predvoditi Filip Matijašić iz Pazina, jedan od aktualnih juniorskih svjetskih viceprvaka u parovima,

 

HRVATSKA:

Ria Vojković (Komiža)

Filip Matijašić (Pazin)

Lovro Šipek (Sveti Jakov, Jadranovo)

Leon Petz (Vargon, Rijeka)

Filip Klarić (Drivenik, Općina Vinodolska)

Luka Jozipović (Biston Brela, Baška Voda)

Čedo Vukelić, izbornik

Vjeko Matetić, pomoćnik

 

ISTARSKA ŽUPANIJA:

Đordano Ferenac (Istra Poreč)

Karlo Pavletić (Roč)

Samuel Majcan (Vrh)

Marko Radešić (Istra Poreč)

Ivan Načinović (Labin)

Martin Štihović (Lindar)

Marin Cetina (Orbanići)

Valter Ivančić, izbornik

Goran Krota, pomoćnik

 

Prvi turnir održan je prošle godine u talijanskom Milju (Muggia) nedaleko Trsta, na kojem je prvi pobjednik postala zajednička selekcija FVG i Veneto, ispred drugoplasirane Slovenije, trećeplaisrane Hrvatske i četvrte selekcije Istarske županije. (IBS)

U pazinskom Boćarskom centru „Aleksandar Anzur“ su u organizaciji Boćarskog saveza Grada Pazina, održana kadetska prvenstva Istre u još tri discipline, pojedinačno klasično, parovi i štafetno izbijanje, u kojima je najviše uspjeha imao Ivan Načinović, mladi boćar novog drugoligaša Labina, koji je osvojio naslove županijskog prvaka u sve tri discipline.

U parovima i štafeti Načinović je do titula stigao s kolegom Martinom Štihovićem iz Lindara. Štihović se uz to okitio i srebrnom medaljom u disciplini pojedinačno klasično u finalu koje ga je pobijedio upravo Načinović.

Na prvenstvima u Pazinu odličja je osvojilo deset natjecatelja iz šest klubova, Labina, Lindara, Svetog Lovreča mladih, Vrha, Montižane, ali najviše iz Pazina iz kojeg su se s ukupno pet medalja okitila četiri mlada boćara.

Pravo nastupa na prvenstvu Hrvatske koje će se od 21. do 25. kolovoza održati u Ročkom Polju steklo je dvoje prvoplasiranih u svakoj disciplini. U četvrtak, 4. srpnja će se u Ročkom Polju održati posljednja dva ovogodišnja županijska kadetska prvenstva, u brzinskom i preciznom izbijanju.

Natjecanje počinje u 17 sati s prvom kvalifikacijskom serijom preciznog izbijanja, dok se finale preciznog očekuje oko 19.30, a finale brzinskog izbijanja oko 20.30 sati. (IBS)


ivan načinović boćanje sport