Boćanje: Nives Jelovica povukla Labinjanke na prag titule državnog prvaka

Boćanje: Nives Jelovica povukla Labinjanke na prag titule državnog prvaka

22.4.2017. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Boćarice Labina jučer su napravile veliki korak ka osvajanju državnog prvenstva. Naime, u gostima su na Čavlima porazile direktne konkurentice rezultatom 9:15 te im tako pobjegle na sedam bodova prednosti, doduše sa utakmicom više.

 

Početak je nagovijestio gostujuće slavlje, jer je samo Čančarević porazila Grubišu u pojedinačnoj disciplini dok su labinski par i trojka tijesno slavile da bi Nives Jelovica, veliko pojačanje BK Labin, sa 23:19 porazila inače sjajnu Carrolinu Bajrić za 2:6.

 

Brzinsko izbijanje i štafeta pripale su domaćim boćaricama, a u preciznom valjanju Grubiša je slavila sa devet pogođenih punata dok je Jelovica pogodila čak 18 u preciznom izbijanju.

 

Dakle, sa 6:10 ušlo se u posljednji krug igara, a tamo je Jelovica još jednom pokazala nadmoć, pobijedivši 13:2 u pojedinačnoj disciplini da bi bod Tanje Grubiše u „krugovima" sa 21 pogođenim puntom bio dovoljan za 7:13, odnosno za potvrdu konačnu pobjede.

 

Labinjanke još imaju pet utakmica do kraja, a kao teže protivnike treba označiti Komižu koja ipak mora doći u Labin te „okršaj" na Drenovi koji jedini može zakomplicirati borbu za naslov prvaka.

 

Izgleda da bi ekipa Romana Grižančića mogla postati peti državni prvak iz Istre u timskim sportovima, a prije njih to su napravili malonogometaši Potpićna 98, odbojkašice Poreča te boćari Trio Buzeta i Istre Poreč.

 

Istrasport.eu

 

 

nives jelovica romano grižančić boćanje