[Blic Intervju] DALIBOR ZUPIČIĆ, NOVI DIREKTOR LABINA 2000: Volio bih da Labin izraste u grad sporta

[Blic Intervju] DALIBOR ZUPIČIĆ, NOVI DIREKTOR LABINA 2000: Volio bih da Labin izraste u grad sporta

18.2.2014. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

Dalibor Zupičić, 39-godišnji diplomirani ekonomist, izabran je za direktora gradskog poduzeća Labin 2000, kao jedini kandidat na javnom natječaju. U fotelju čelnika tvrtke koja se dosad uglavnom bavila naplatom parkinga ovaj marketinški stručnjak i bivši prvoligaški rukometaš zasjest će 1. ožujka.

 

- Dosad ste radili u priznatim tvrtkama - Istravinu, Agrokor vinima, Jamnici, Agrolaguni. Zbog čega prelazite iz ipak izazovnijeg privatnog u javni sektor?

  

- Javni sektor je također prepun izazova. Privukao me izazov korištenja sportskih, društvenih, turističkih i ostalih potencijala Labina da bi se osigurao kvalitetniji i bogatiji život građanima i posjetiteljima.

 

- Oporba u Gradskom vijeću Labin 2000 doživljava "poduzećem viška". Što je potrebno učiniti da građani od te tvrtke imaju (veće) koristi?

  

- Prihvaćam svačije mišljenje i te izjave dodatni su motiv da dokažem opravdanost postojanja takvog poduzeća. Analizirat će se poslovanje Labina 2000 u svim segmentima. Rado ću s rezultatima i planovima upoznati i poziciju i oporbu jer se nadam da će projekti koje tvrtka provodi prevladati politikanstvo, odnosno da ćemo zajedno spoznati njihovu važnost.

Širenje poslovanja Labina 2000 na investicije i upravljanje sportskim objektima u vlasništvu Grada dat će novu dimenziju poduzeću i sadržaju Labina.

 

- Što tom pitanju planirate učiniti?

  

- Drago mi je da se kreće s rješavanjem gorućeg problema u Labinu - sportske infrastrukture. Priprema se dokumentacija za obnovu dvorane SŠ Mate Blažine i preuzimanje upravljanja nad njome. Uz to, u planu je i izgradnja pomoćne dvorane, pomoćnog nogometnog igrališta s umjetnom travom i atletskom stazom, zatvorenog boćališta, te terena za mali nogomet. Važno je pronalaženje optimalnog načina financiranja tih investicija, pri čemu ćemo koristiti sve mogućnosti da se financiraju iz EU-fondova.

 

- Najavljujete i širenje parkirališnih lokacija pod naplatom - gdje i kada? Zašto je to potrebno?

  

- Najprije ćemo analizirati poslovanje s parkirnim mjestima u Labinu te trenutni model naplate. Cilj je osigurati najkvalitetniju uslugu, usklađenu s potrebama građana i turista. Najviše je prigovora na plaćanje neasfaltiranih i neoznačenih parkirnih mjesta u Rapcu.

 

- Spominjete i novi koncept vanjskog oglašavanja. Javna oglasna mjesta djeluju prilično neuredno...

- Sredit će se trenutne oglasne površine i pronaći nove, pod uvjetom da ne nagrđuju vizuru grada. Vjerujem da u suradnji s Turističkom zajednicom gradske znamenitosti možemo još bolje obilježiti i turistima ispričali priču o povijesti Labina. Velik potencijal su i naše turističke staze koje treba kvalitetno označiti i osigurati gostima doživljaj koji će prenijeti širom svijeta.

I. RADIĆ

dalibor zupičić labin 2000 poslovanje intervju sportska dvorana mate blažina parking karijere