Bivša tužiteljica iz Pićna Davorka Smoković prijavila Sajonaru Čulina

Bivša tužiteljica iz Pićna Davorka Smoković prijavila Sajonaru Čulina

12.9.2013. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

RIJEKA - U sudskom postupku koji je jučer trebao početi protiv bivše pazinske tužiteljice Davorke Smoković pod optužbom za zloporabu položaja i ovlasti te krivotvorenje službene isprave, nije se došlo niti do čitanja optužnice.

Glavna rasprava nije započela jer je optužena Smoković sudskom vijeću predala zahtjev za izuzećem zamjenice ravnatelja USKOK-a Sajonare Čulina, kao i ravnatelja USKOK-a Dinka Cvitana. Pored toga je predala i kaznenu prijavu koju je prije dva dana podnijela protiv Sajonare Čulina.

- Postoje uvjeti za sumnju u nepristranost zamjenice ravnatelja USKOK-a. Oštećena sam njezinim ponašanjem i ona je mogući svjedok u ovome postupku. Kako je mogla u ovom postupku biti ispitana kao svjedok.

Zar da ispituje samu sebe? Nitko više od mene na svijetu ne želi da se završi ova agonija, rekla je između ostalog Smoković i priložila razloge zbog kojih traži izuzeće. Tužiteljica je imala drugačije mišljenje.

- U Zakonu stoji da je stranka dužna iznijeti dokaze na temelju kojih traži izuzeće, a taj zahtjev ne sadrži zakonske osnove za izuzećem. Postupci na koje se poziva nemaju veze jedan s drugim. Smatram da su ovi razlozi usmjereni na odugovlačenje postupka, rekla je Čulina. Sudsko vijeće je odlučilo da će se spis dostaviti USKOK-u, odnosno državnom odvjetništvu na odlučivanje, pa je rasprava odgođena. U upravo podnijetoj kaznenoj prijavi, Smoković proziva Čulinu zbog predmeta kodnog naziva Ipsilon protiv Dražena Golemovića i drugih.

Ta najveća korupcijska afera u Istri dobila je sudski epilog koncem lipnja 2011. godine. Smoković je tada nepravomoćno osuđena na devet mjeseci. Š. BRNČIĆ

davorka smoković odo općinsko državno odvjetništvo pićan prijava dražen golemović