Bez podcjenjivanja

Bez podcjenjivanja

6.5.2009. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Sport

LABIN - Nakon tmurnog početka proljetnog dijela prvenstva nogometašima »Rudara« napokon je zasjalo sunce. Dolaskom novog trenera Borisa Tičića zaredali su pozitivni rezultati, a u tri posljednje utakmice - dvije prvenstvene i jedne u Kupu - ostvareno je isto toliko pobjeda, što je uvelike podiglo atmosferu u momčadi. U takvom raspoloženju Labinjani puno mirnije čekaju današnju utakmicu s »Istrom«. Trener Tičić za ovaj susret ne može računati na Igora Munjasa i Želimira Bagavca, koji odrađuju kazne, ali unatoč tome gosti su veliki optimisti. Za njih bi dobar rezultat bio svaki rezultat osim poraza, a iz prvog dijela prvenstva imaju i psihološku prednost jer su Puljanima u domaćoj utakmici »utrpali« pet golova. Jedan od igrača koji su upravo u redovima »Istre« počeli stjecati afirmaciju te nakon toga stigli do prvoligaških travnjaka je Sandi Dobrić koji s umjerenim optimistom čeka današnju utakmicu.

 

- Puno smo se digli u ovih proteklih 20 dana i nakon ostvarenih pobjeda momčad više nije u apatiji, što se moglo vidjeti u subotu u utakmici s Vrapčem, gdje smo 90 minuta doslovce ginuli za svaku loptu, što nam se na kraju i isplatilo. U odnosu na Puljane, koji imaju niz poraza, nama ova utakmica dolazi u pravo vrijeme. Kvalitetom smo jači od naših današnjih domaćina, ali nikako u susrete ne smijemo ući u nekom podcjenjivačkom tonu jer znamo da će Puljani krenuti čvrsto i agresivno od prve minute.

Na isti način moramo uzvratiti te ponovno dati svoj maksimum kao i u subotu da bismo stigli do pozitivnog rezultata koji bi za nas u ovoj utakmici bio i neriješen ishod. Vjerujem da bismo upravo nakon današnje utakmice mogli biti korak bliže ostanku u Trećoj ligi, rekao je Dobrić.

R. F.

NK rudar sport nogomet sandi dobrić