Bespravna gradnja obustavljena, ali prolaz uz more i dalje ograđen

Bespravna gradnja obustavljena, ali prolaz uz more i dalje ograđen

12.2.2018. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

U Trgetu kraj Raše prije nekog vremena počelo se s iskopima i gradnjom zida, koji bi valjda trebao biti potporni, samo nekoliko metara od mora. Trenutno je tamo zatišje, ali su prethodni radovi pobudili interes i sumnju mještana. Pričaju nam kako su nazivali službe u Općini Raša i zabrinuti pitali je li sve to po zakonu i je li moguće da netko gradi samo nekoliko metara od mora, zašto je graditelj zatvorio šetnicu, stavio znak upozorenje da je prolaz ograničen i uz obveznu uporabu kacige, a nigdje nije bilo istaknuto ime izvođača, niti su se mogle dobiti neke druge informacije.

Posla za inspekcije

Potvrdila nam je to i Glorija Paliska, načelnica Raše, koja kaže da je nakon primjedbi mještana, po službenoj dužnosti i sukladno svojim ovlastima, sve prijavila građevinskoj inspekciji još u studenom prošle godine, ali do danas nije dobila povratnu informaciju. Ne zna ni je li inspekcija izlazila na teren.

Na teren je izašla naša reporterska ekipa, ali na gradilištu (ili njegovim ostacima) nismo nikoga zatekli. Trenutno se ne odvijaju nikakvi radovi, ali šetnica je i dalje zatvorena, tu je i ploča s upozorenjima o opasnostima za prolaznike, no uz sve oznake, nigdje nije istaknuto ime izvođača. Krajolik uz samo more ne izgleda baš ugodno za oko. Gradi li se ovdje s dozvolom ili ne, zatražili smo odgovor od Upravnog odjela za decentralizaciju, lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu, prostorno uređenje i gradnju Istarske županije. (Adriano ŠĆULAC)

trget more bespravna gradnja